Ben Rotenberg i Jelena Đoković
Ben Rotenberg i Jelena Đoković Foto: Printscreen/YouTube/Jelena Đoković Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

US Open izazvao burnu raspravu.

Ben Rotenberg i Jelena Đoković ušli su u žustru diskusiju na Tviteru nakon što je američki novinar pisao o Đokovićevoj odluci da se ne vakciniše.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ukoliko ne bude korenite promene u imigracionom zakonu SAD, Vimbldon će biti poslednji Novakov grend slem u sezoni. SAD zahtevaju da svi koji ulaze u zemlju budu vakcinisani, a Novak je odlukom da to odbije postao predstavnik antivakserskog pokreta“, napisao je Rotenberg, na šta je Jelena odgovorila:

„Izvini, samo da bude zabeleženo da si Novaka označio kao antivaksera iz kog god razloga. On je jednostavno odabrao šta je njegov izbor“, odgovorila je Jelena.

„Razumem da je njegov izbor, ali takođe govorim da je njegova odluka da tako čvrsto bude protiv vakcinacije da to utiče na turnire i mogućnost nastupa na njima od njega, namerno ili ne, stvorila ogromnu ikonu antivakserskog pokreta. To sam video veoma jasno u Australiji“, dodao je Rotenberg, na šta se Jelena nadovezala:

„Praviš veoma osuđujući narativ koji odgovara tvojoj agendi. On jednostavno bira šta je najbolje za njegovo telo. Ako ne igra zbog toga, to i prihvata“, odgovorila je, ali Rotenbeg nije odustajao:

„Mogu da prihvatim da je osuđujuć. Verujem da svaki građanin, posebno javna ličnost, ima dužnost da se ponaša odgovorno kada je u pitanju javno zdravlje i poruka koju šalje tokom pandemije. Kao neko ko je pratio Novaka kao uticajnog šampiona kakav jeste, konstantno me je razočaravao duboko“, zaključio je Rotenberg.

Kompletnu diskusiju možete da pogledate na fotografiji ispod:

Foto: Twitter/Printscreen

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak u suzama nakon osvojenog Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare