Foto: EPA-EFE/DAVID MARIUZ

Dajana Jastremska, ukrajinska teniserka, koja je trenutno na 25. mestu svetske rang liste najboljih igračica, stala je u zaštitu Novaka Đokovića posle brojnih napada u svetskim medijima.

Jastremska, koja je početkom godine igrala u finalu turnira u Adelejdu, gde je izgubila od prve igračice sveta, Ešli Barti, smatra da napadi na šampiona Australijan Opena i Vimbldona nisu korektni.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kada ste slavni i takmičite se na najvišem nivou, neminovno je da svaki vaš korak mere drugačije. Kada imate na umu da ste na neki način ambasador igre, postajete neko koga sledi veliki broj ljudi. Osećam se tužnom posle svega što se proteklih dana dogodilo Novaku Đokoviću. U mnogim zemljama ljudi kao da su zaboravili na karantin i distanciranje i koronavirus je ponovo udario“, kaže Jastremska.

Ona kaže da kritike usmerene ka Novaku nisu u redu.

„Ako se tako nešto dogodi teniseru kao što je Đoković, koji jedino što je želeo jeste da usreći ljude, odmah kreću sa kritikama. Mislim da je to bilo vrlo nekorektno prema njemu“, poručila je Ukrajinka.

Dajana je dodala da bi ona uradila isto da je imala tu priliku.

„Veoma sam zabrinuta i iznervirana zbog svega što se proteklih dana dogodilo ‘Adrija turu’. Organizatori turnira i igrači su bili pod ogromnim protiskom, svi su znali da će biti kritikovani što učestvuju na turniru usred pandemije. Svi su rekli da se turnir održavao uz poštovanje normi u zemljama gde se organizovalo i oni su u to poverovali. Da sam imala priliku da održim takav turnir, ne bih razmišljala ni sekunde, isto bih uradila. Svi smo u riziku, možem o se zaraziti u svakodnevnom životu, na ulici, u parku, supermarketu, restoranu ili plaži“, zaključila je Jastremska.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar