Otkud Federer na krovu i to tokom pandemije?!

Tenis 04. avg. 202011:32 > 11:44
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Rodžer Federer, osmostruki šampion Vimbldona, "iznenadio" je dve devojčice u Italiji, koje su tokom pandemije koronavirusa našle način kako da praktikuju svoj omiljeni sport.

Video iz aprila u kojem se vidi kako devojčice Vitorija Oliveri i Karola Pesina u jednom mestu u Liguriji, igraju na dva krova susednih zgrada tenis, imao je preko deset miliona pregleda.

PROČITAJTE JOŠ:

Devojčice su mislile da ih pripremaju za još jedan od intervjua kada su ih upitali ko su im omiljeni igrači.

„Rodžer Federer. Kad bih ga srela, skočila bih na njega ili bih se jednostavno ukočila od iznenađenja“, rekla je 13-godišnja Vitorija.

Karola (11) je takođe pomenula Švajcarca.

„Volela bih da, kada igram, imam eleganciju Federera i snagu Nadala“, poručila je Karola.

Kada se iza zastora iznenanda pojavio Federer, nisu mogle da poveruju svojim očima, ali, očigledno je sve to bio dobro osmišljen marketinški trik. Devojčice nisu mogle da dođu sebi od iznenađenja, a Rodžer je sa njima odigrao partiju „krovnog tenisa“, pre nego što ih je pozvao na ručak.

„Umalo se nisam onesvestila kad se pojavio. Brzo je navikao na rastojanje i počeo da igra one udarce ‘između nogu’ sa jednog na drugi krov, što je bilo sjajno. Nisam verovala da je to on, mislila sam da je neki maneken, dvojnik“, kaže Vitorija.

Federer im je rekao da im je ugovorio odlazak u letnji kamp u „Akademiju Rafael Nadal“.

„Za mene je to bio poseban trenutak, da kao igrač iznenadim Karolu i Vitoriju. Igrao sam na mnogim mestima tenis, ali ovo je bilo posebno iskustvo. Pokazali smo da možemo da igramo bilo gde i da nam bude zabavno“ rekao je Rodžer.

Ipak, treba podsetiti da ovakav vid tenisa nije nimalo preporučljiv. Štaviše, vrlo je opasan i otuda su mnogi koji su komentarisali video na društvenim mrežama, rekli da ovo nije baš pametna stvar. I zbog koronavirusa i zbog igre na visini.

„Bez obzira što je video sjajan, moglo bi da vodi tome da mnogi probaju nešto slično. Nisam siguran da je to bezbedno. Virus se širi preko površine, a teniske loptice su takođe mogući prenosnik“, rekao je jedan posetilac Tvitera.

Jedan je rekao „pazite kad izlazite na mrežu“, a drugi dodao kako „neće biti mnogo skraćivanja loptica“…. Da, zaista je opasno i ovo ne treba praktikovati. Ni u prisustvu Federera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar