Novak Đoković Novak Djoković Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Najbolji teniser planete Novak Đoković povukao se sa turnira u Indijan Velsu, a na njemu je odranije bilo poznato da neće biti ni Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Među najboljima na turniru više nema onih starijih od 30 godina, što znači da su starije asove, izuzev spomenute trojice, već zamenili mlađi „lavovi“.

PROČITAJTE JOŠ:

Začudo, Danil Medvedev kao prvi nosilac (drugi na ATP listi) je najstariji od prvih osam nosilaca na turniru iz serije 1000, a ruski igrač ima „tek“ 25 godina.

Stefanos Cicipas ima 23 godine, Aleksandar Zverev ima 24, Andrej Rubljov 20. oktobra puni 24, Mateo Beretini je u aprilu dogurao do 25, Kasper Rud u decembru puni 23.

Kanađanin Feliks Ože-Alijasim je tek proslavio 21. rođendan, dok je osmi nosilac Hubert Hurkač napunio 24 godine u februaru.

Deveti je Denis Šapovalov, koji je takođe ispod praga od 25 godina, budući da ima tek 22. Jedini koji je uopšte u prvih deset stariji od Medvedeva, jeste Dijego Švarcman koji ima 29 godina.

To znači da će ovaj Indijan Vels možda biti i jedan od dobrih pokazatelja ko će biti naslednik „velike trojke“, kada se najbolja trojica svih vremena zaista povuku.

Medvedev je dao nagoveštaj pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu US Opena prošlog meseca, a sada juri i njegovo prvo mesto ATP liste.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji meča Đokovića i Beretinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar