Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Još situacija sa Australijom nije kristalno jasna

Mnoge ljubitelje tenisa iznandila je informacija da Srbija neće učestvovati na Junajted kupu, novom takmičenju koje je u stvari zamena za ATP kup.

Srbija je ATP kup osvojila u prvom izdanju 2020. godine, ali je sada to takmičenje ugašeno, te će Junajted kup mnogim teniserima i teniserkama biti priprema za Australijan open. Ipak, ne i srpskim takmičarima.

Naša zemlja je mogla da učestvuje na Junajted kupu od 29. decembra do 8. januara, ali se Novak Đoković kao najbolji teniser Srbije nije prijavio za pomenuti turnir.

PROČITAJTE JOŠ:

Junajted kup se održava u tri grada u Australiji, pa bi to mogao da bude razlog zbog kog se Novak nije prijavio, jer još uvek nije izvesno da će moći da uđe u zemlju.

Umesto odlaska u Australiju, Novak će ovu kalendarsku godinu završiti u Dubaiju, gde će igrati na egzibicionom turniru od 19. do 24. decembra.

U timu „Sokolovi“ sa Novakom će biti još Grigor Dimitrov, Arina Sabalenka i Paola Badosa. I sastav ostalih ekipa je veoma kvalitetan. Aleksander Zverev će predvoditi „Jastrebove“, a a društvo mu prave Dominik Tim, Jelena Ribakina i Anet Kontaveit. Ostale dve ekipe su „Orlovi“ (Nik Kirjos, Bjanka Andresku, Karolin Garsija, Andreas Sepi i Rohan Bopana) i „Zmajevi“ (Feliks Ože-Alijasim, Gael Monfis, Iga Švjontek, Eženi Bušar i Sanija Mirza).

I dalje ne postoje zvanične informacije oko toga da li će Novak moći da putuje u Australiju početkom naredne godine, jer je na startu ove sezone deportovan, te je automatski dobio trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Holger Rune posle finala u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar