Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Mlade nade su već odavno došle na tenisku scenu, ali "starci" se i dalje ne predaju

Karlos Alkaras, Holger Rune i Janik Siner važe za najbolje mlade tenisere i predstavnike nove generacije, ali su i dalje daleko od visina koje su dostigli Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Toga je svestan i Danac, koji ističe da je samo Alkaraz uspeo da osvoji grend slem, dok su on i Siner i dalje daleko od takvog uspeha.

PROČITAJTE JOŠ:

„Koja velika trojka? Pa samo jedan od nas je osvojio gren slem turnir. Znam da ima ljudi koji govore o tome, ali još je prerano za takve priče. Mladi smo, imamo dovoljno vremena, ali moramo prvo da ovako nešto potvrdimo rezultatima“, jasan je Rune.

Objasnio je da su neki od tenisera još od malih nogu drugačiji od ostalih, a prva asocijacija na to su svakako Đoković i Alkaraz koji su uvek želeli da postanu šampioni i u svoj uspeh nikad nisu sumnjali.

„Niko se ne rodi kao grend slem šampion. To se postaje. Ima nekih tenisera, čija imena neću da kažem, koji su od malih nogu drugačiji od ostalih. Grend slem titule se ne osvajaju reketom, nego borbenim duhom i požrtvovanjem. Mora mnogo više da se radi nego što traži dobro udaranje bekhenda ili forhenda“, objasnio je Rune.

Rune je prošle sezone osvojio Masters u Parizu, a u finalu je tada pobedio Novaka. Trenutno je Danac šesti na svetu, ali ove sezone ima jedan trofej iz Minhena, dva finala na mastersima, dok je na Vimbldonu izgubio od Alkaraza u tri seta. Iako su to odlični rezultati, Rune je krajem prošle sezone bio u još boljoj formi, pošto je igrao četiri uzastopna finala i osvojio dve titule.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sa jedne strane, zadovoljan sam gde sam jer sa broja šest imam dobru poziciju nosioca i blizu sam vrha. S druge strane, nisam zadovoljan jer bih voleo da sam još bolji. Veoma sam ponosan zbog svega što sam prošao, ali sam spreman i da pružim maksimum da nastavim uspon“.

Kaže da mu je akcenat na fizičkoj spremi i najvećim peharima, koji su mu bitniji od prvog mesta na ATP listi.

„Taj segment mog tenisa mogu da kontrolišem i on zavisi samo od mene. Ako mogu da biram, važniji su mi gren slem trofeji nego prvo mesto na ATP listi. Bolje da osvojim takav pehar i budem šesti nego da budem broj 1 i nikada ne osvojim gren slem“.

Istakao je i po čemu je Alkaraz poseban.

„Energija koju donosi na teren neverovatna je. Osim toga, ima fantastičnu raznovrsnost, ne radi se samo o jednom udarcu. Cela njegova igra je opasna, u stanju je da je menja kada želi i postigne da se njegov rival oseća veoma neprijatno. Nema mnogo tenisera koji to mogu. To je njegova velika prednost“, zaključio je Rune.

Alkaraz do sada ima dva grend slem trofeja, Rune jedan masters, dok Siner dosta zaostaje, ali nema sumnje da je budućnost tenisa u sigurnim rukama.

BONUS VIDEO Ovakve poteze izvode samo najveći, nestvarna kontra Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar