Foto: Twitter.com

Teniski svet potresao je nestanak Šuai Peng, bilo je i suza tokom jednog govora Barbore Krejčikove, zbog podsećanja i na tu situaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Peng je nestala nakon optužbi za silovanje upućene nekadašnjem kineskom vicepremijeru Žangu Gaoliju. Navodno je poslala mejl prvom čoveku WTA, ali i dalje se sumnja da to nije uradila ona.

Nakon što su se oglasili mnogi ljudi iz sveta tenisa, kako ženskog tako i muškog, snažnu poruku uputila je Barbora, koju je Endi Mari podelio aludirajući na Šuai Peng.

Barbora Krejčikova i Katerina Sinijakova osvojile su završni Masters u dublu, a Barbora je održala govor i rasplakala legendarnu Martinu Navratilovu.

„Danas je poseban dan za Češku i za naše slovačke prijatelje. Taj dan zovemo Plišanom revolucijom, 17. novembra 1989, Česi i Slovaci su bili jedna nacija, imali smo hrabre čehoslovačke studente i građane koji su izašli na ulice protestovali protiv nedemokratskog režima koji smo tada imali. Zahvaljujući njima i njihovoj žrtvi, moja generacija može da živi u divnoj zemlji, bez restrikcija, slobodni. Svi znamo šta se dešavalo tada, imamo ovde Martinu Navratilovu koja je morala da emigrira iz Čehoslovačke zbog režima. Stvarno sam srećna što taj režim više ne postoji i što možemo da živimo u slobodi. Sada želim da se zahvalim svima koji su kod kuće i cenim to što su uradili, kako su samo bili hrabr. Dali su nam šansu da živimo slobodni i ponosna sam što sam iz Češke“, rekla je Barbora, a snimak je podelio Endi Mari.

Aludirao je na situaciju u Kini uz poruku da se nada kako će ovaj govor biti podsetnik i nada da se stvari mogu promeniti u budućnosti.

Situaciju je nedavno prokomentarisao i Novak Đoković.

„Nemam mnogo informacija o tome. Čuo sam za sve to pre nedelju dana i iskreno, šokantno je da je ona i dalje nestala. Viđao sam je često na Turu prethodnih nekoliko godina i nema šta da se kaže osim da se nadamo da je u redu. Sve to je užasno. Mogu da zamislim kako se oseća njena porodica dok ne znaju gde je“, rekao je Novak.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar