Goran Ivanišević
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Goran Ivanišević, nekadašnji dugogodišnji trener Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, dao je veliki intervju za švajcarski "CH Media" u kom je govorio o detaljima iz karijere, između ostalog i o rastanku sa Đokovićem.

Đoković i Ivanišević rastali su se ove godine, a kako su i jedan i drugi jednom prilikom rekli, razlog je taj što je došlo do zasićenja.

Pročitajte još

Skoro šest godina su sarađivali Đoković i Ivanišević.

„Što se tiče Novaka, on je genije, izvanredna osoba i najbolji igrač u istoriji tenisa. Ali nije bilo lako, to vam mogu reći. Kad se setim svega što se za to vreme dogodilo… Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na US Openu kada je Novak lopticom udario linijskog suca, a zatim deportacija iz Australije. Bilo je puno teških trenutaka… Novak je na kraju uspeo, a ja sam mu malo pomogao. Jako sam ponosan na to. Bila je velika čast, a ujedno je to i velika odgovornost biti trener ovog genija. Kada trenirate Novaka Đokovića, sve osim titule je neuspeh. Novak je takođe vrlo zahtevan. Svaki dan se mora dogoditi nešto novo, uvek želi da bude bolji. To je veliki pritisak s kojim se treba nositi. S Novakom imate samo nekoliko sekundi da mu nešto objasnite. Zatim od vas želi doznati 15 stvari odjednom, ali imate samo tri sekunde za to. To je jako zahtevno, ali ujedno je i vrlo zadovoljavajuće“, rekao je Ivanišević.

Potom je progovorio o teškom trenutku kada je kao igrač izgubio prvo finale Vimbldona od Pita Samprasa.

„Uživao sam igrati protiv svih tenisera, osim nekoga ko mi je uništio život, a bio je to Pit Sampras. Nemojte da me krivo shvatite, poštujem ga, neverovatan je, ali… Jednostavno sam imao pogrešan stav prema Samprasu. Verovao sam da moram igrati bolje nego protiv drugih, ali često je bilo blizu i obično sam gubio“, otvoreno je priznao Ivanišević.

Nakon Ivaniševića, ulogu Novakovog trenera (privremenog još uvek) preuzeo je Nenad Zimonjić.

Đoković se nalazi u Ženevi gde igra turnir iz kategorije 250. Srbin želi da podigne formu pred Rolan Garos koji počinje 26. maja.

Novak je još uvek bez trofeja ove godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar