Foto: Profimedia

Još jedan težak meč koji je preživeo.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Drugo kolo, drugo mučenje Novaka Đokovića u Melburnu na koje niko nije navikao. Nakon isrpljujuće borbe sa Dinom Prižmićem, ponadali smo se da će biti lakše sa Aleksom Popirinom, koji možda ima više iskustva od mladog Hrvata, ali i manje oružja u svom repertoaru.

PROČITAJTE JOŠ

Glavobolja od vina, a nigde Popirina obrada je čuvenog folk hita koji se u Melburn parku pevušio danima, od kako je izašao žreb i nagovešten njihov potencijalni okršaj.

Nigde Popirina bila je i mantra kojom smo prizivali jedan lakši meč za Đokovića i čuvanje rezervoara za narednu rundu, ali se Austrlaijanac itekako pojavio i umalo zagorčao život Đokoviću.

Rutinski je Novak projezdio ktoz prvi set pre svega zahvaljujući činjenici da je odlično čitao ritern i da je uspevao u ključnim trenucima da doda gas i delovalo je da bi u tom stilu mogao da završi i upornog Popirina.

Ali, jasno je bilo još pre ovog meča iz razgovora sa medijima da Popirin nije izašao sa belom zastavom i da će se boriti do samog kraja.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak je ponovo olako popustio u drugom setu, a kako je meč odmicao sve više je dolazio do izražaja problem sa zdravljem koji ga već danima muči.

Bilo je vidno i prethodnih dana, a naročito posle meča kada je seo ispred novinara da je problem koji ima jači od obične prehlade i da ga muči virusna infekcija.

Zapušen nos i nedostatak energije bili su evidentni sve više i više kako je meč odmicao.

Popirin je to nanjušio i krenuo da igra još agresivnije. Napadao je Novakov bekend, slao duboke loptice i skraćivao vreme koje Đoković ima da se pripremi za udarac, a njegov rad nogu je od početka turnira ispod svakog standarda na koji je sve navikao.

Zdrav i spreman, Đoković bi pronašao način da preuzme kontrolu i počne da diktira tempo.

Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Ovako, većinu poena je rešavo agresivni Popirin što pokazuju i brojke. Popirin je imao 52 vinera, naspram 29 Đokovićam dok je imao i više grešaka u odnosu 35 prema 22. To pokazuje da je Australijanac računao da mu je bolje da diktira tempo i traži pobedu na taj način i da je pogodio jedan udarac možda bi i meč otišao u drugom pravcu.

Imao je tri set lopte Australijanac i u jednoj od njih priliku da vinerom uzme treći set i povede sa 2:1, ali je loptu poslao u aut.

Priznao je to i Đoković na konferenciji posle meča.

„Frustrirajuć je tenis koji igram i greške koje pravim. To je sport, ne možete uvek da igrate najbolje. Protiv dvojice tenisera koji poseduju kvalitiet i dobro su osećali loptu. Još jedan neizvestan meč. Imao je tri set lopte i forhend koji je promašio“.

Kada je Popirin propustio šansu, Novak je odlučio da je prihvati i kroz taj-brejk je ukrao set, a potom u četvrtom uspeo da pronađe dodatnu brzinu koja ga razlikuje od svih igrača na turu.

Ušao je u obračun sa nekolicinom bezobraznih Australijanaca koji su koristili priliku da ga sve jače provociraju kada su shvatili da meč ide u jednom smeru.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte)

Kobna greška koju su mnogi pravili samo je raspalila vatru u Đokoviću koji je prvo krenuo u svađu, a potom je burno slavio svaki poen, kao i pobedu na kraju kao da je osvojio grend slem.

Međutim, do pehara je dugačak put, a uspeh pre svega zavisi od toga koliko će se brzo oporaviti. Ovakvo mučenje može da preživi eventualno još samo u trećoj rundi, posle izazovi postaju sve teži.

BONUS VIDEO Novak strpljivo odgovarao na pitanja skupljača loptica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar