Foto: EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Bivši trener Štefi Graf, Švajcarac Hajnc Gintard, uveren je da će svi igrači doći na Rolan Garos bez obzira na termin turnira u septembru.

Gintard, koji je osvojio pet titula u karijeri pre nego što se povukao 1990. godine, u izjavi za „Tages Anziger“ je rekao da veruje da će i Rodžer Federer promeniti termin Lejver kupa i doći da se takmiči na turniru u Parizu.

„Ne verujem da će uopšte razmišljati o odlaganju Lejver kupa. Ne mogu da zamislim da će insistirati na terminu tog takmičenja“, rekao je Gintard.

On je potom pojasnio zašto veruje da će i Federer igrati na turniru u Bulonjskoj šumi.

„Da kao teniski navijač imate izbor, Lejver kup ili Rolan Garos, šta biste izabrali? U Parizu igra 128 tenisera i isto toliko teniserki, plus kvalifikacije i dublovi. A na Lejver kupu imate nešto više od deset igrača“, jasan je Gintard.

On kaže da grend slem turnir svakako mora da ima prioritet.

„ATP je asocijacija igrača, svi moraju da se ponašaju u skladu sa time. Naročito jer su igrači koji su slabije rangirani na listi zavisni od novca koji dobijaju na Rolan Garosu“, zaključio je Gintard koji je u trenerskoj karijeri radio i sa Jelenom Dokić i Dženifer Kaprijati, a bio je i selektor FED kup tima Švajcarske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram