Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dinalnim turnirom Dejvis kupa, stavljena je tačka na tenisku sezonu za ovu godinu, a uskoro će krenuti i turneja po Australiji kojom počinju novi izazovi.

PROČITAJTE JOŠ

Zato vreme, teniseri koriste odmor i slobodne dane da se opuste, druže sa prijateljima i porodicom i spreme za velike napore koji ih čekaju.

Neki su odlučili da idu na zimovanja, dok su drugi radije vreme provodili na suncu.

Najbolji teniser sveta je posle sezone u kojoj je osvojio tri grend slema i došao na korak od istorije, posle završnog mastersa u Torinu odlučio da se vrati u Beograd. Prvo je obišao Zavod za sport i medicinu sporta u srpskoj prestonici gde se fotografisao sa osobljem i razgovarao sa direktorom spomenute institucije Goranom Bojovićem.

Foto: Zavod za sport i medicinu sporta

„Nismo do sada mogli da uskladimo sve sa njegovim obavezama i vremenom i danas je našao slobodnog vremena. Obišao je Zavod za medicinu, pričao je malo sa doktorima i profesorima. Malo smo on i ja pričali. Nije krio oduševljenje i prijemom i urađenim u prethodnih nekoliko godina“, rekao je Bojović za Nova.rs.

Novak se u međuvremenu, dok svet isčekuje da li ćemo ga videti u Australiji i dali se vakcinisao nalazi na svom Kopaoniku uživa u skijanju. Novak je na najpopularnijem srpskom zimovalištu zajedno sa suprugom Jelenom, a fanovi ih saleću na svakom koraku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Prvi potencijalni rival Novaka Đokovića u narednoj sezoni, Kasper Rud, odlučio je da ode na egzotičnu destinaciju. Norvežaninu koji je rođen na hladnom severu očigledno ne nedostajanje zimska idila pa je odlučio da sa lepšom polovinom otputuje na Maldive, gde je uživao u suncu i vozio skuter po vodi.

On bi sezonu trebalo da započne na ATP kupu duelom sa Novakom Đokovićem, ukoliko Srbin otputuje zbog situacije sa vakcinom.  Rud je prošlu sezonu završio kao osmi teniser sveta, a na završnom turniru je stigao do polufinala gde ga je eliminisao Medvedev.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casper Ruud (@casperruud)

Janik Siner je odlučio da odmor provede na skijanju. Iako Italijan nije hteo da otkrije destinaciju na kojoj se nalazi, okačio je video kako skija, što je oduševilo i Novaka Đokovića koji je ostavio komentar na Italijanskom.

„Andiamoooo“, što znači idemo na srpskom. Poznato je da je Novak detinjstvo proveo na Kopaoniku i da je veliki ljubitelj skijanja.

Siner je završio godinu kao deseti igrač sveta, ali je zbog povreda dobio šansu da odigra dva meča u Torinu gde se odlično borio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jannik Sinner (@janniksin)

Pored Kaspera Ruda, na Maldivima boravi i Aleksandar Zverev, osvajač završnog mastersa. Nemački teniser uživa u svom odmoru gde je imao prilike da se slika sa majmunima i da igra odbojku na pesku.

Zverev je posle najbolje godine u karijeri treći na ATP listi, a najveća dostignuća su mu osvajanje zlata na Olimpijskim igrama i trijumf na završnom mastersu u Torinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123)

Još jedan teniser je relaksaciju potražio na Maldivima. U pitanju je italijan Lorenco Sonego. Sonego je sa svojom lepšom polovinom odlučio i da proba malo ekstremniju zabavu. Njih dvoje su zajedno otišli na parasejling.

Sonego je jedan od tenisera koji je bio žrtva Borne Goja, velikog iznenađenja Dejvis kupa, čime je je Italija eliminisana. Godinu je završio kao 29. igrač planete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lorenzo Sonego (@lorenzosonego)

Rodžer Federer, nekada najbolji teniser planete koji je veći deo sezone propustio zbog povrede, nalazi se u domovini, a sa porodicom i prijateljem je posetio muzej čokolade u Cirihu. Kačio je i slike prilikom boravka na selu, kao i sa tramvajima u rodnom Bazelu.

Ne zna se kada će se Švajcarac vratiti na teren, a veruje se da bi sledeća godina mogla da bude i konačno zbogom tenisu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare