Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Spektakl koji su svi čekali.

Novak Đoković će u nedelju od 15 časova igrati finale najvećeg turnira na svetu Vimbldona, a rival će mu biti svetski broj jedan Karlos Alkaraz. Rivalstvo o kojem se toliko priča u poslednjih godinu dana od kako je Španac krenuo u vrtoglavi uspon, imalo je tek dve epizode jer su se kockice retko poklapale, a rezultat je 1:1 u pobedama.

Duel Đokovića i Alkaraza možete da gledate na kanalu Sport klub 1.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica su samo jednom igrali na grend slemovima i to u četvrtfinalu Rolan Garosa kada je srpski teniser pobedio sa 3:1 u setovima u meču koji je ostao upamćen i po grčevima mladog Španca.

Dva najbollja igrača sveta koja se u poslednje vreme smenjuju kao lideri na ATP listi igraće i za prvo mesto jer će pobednik od ponedeljka biti svetski broj 1.

Mnogi Alaraza vide kao naslednika Đokovića i jednog od najvećih talenata u novijoj istoriji tenisa, a to je potvrdio tako što je sa 20 goina već osvajač grend slem titule i ima 44 nedelje na prvom mestu liste.

Iako je na Vimbldon došao sa znakom pitanja oko igre na travi, pokazao je da ekstremno brzo uči i osvojio je prvo turnir u Kvinsu, a zatim kroz zahtevan žreb lako prošao pobeđujući na putu do finala Aeksandra Zvereva, Holgera Runea i Danila Medvedeva.

Sa druge strane, Novak Đoković je jedan od najboljih u istoriji na travi i samo je Rodžer Federer osvojio više titula na Vimbldonu što će se nadamo se promeniti ako u nedelju podigne pehar i tako se sa osam izjednačiti sa Švajcarcem.

Srpski teniser je osvajao Vimblddon četiri puta zaredom, a sedam puta ukupno i ima neverovatan niz pobeda u Londonu. Poslednji put je izgubio 2017. godine kada je zbog povrede predao meč Berdihu, a na Centralnom terenu na kojem se igra finale nije izgubio 10 godina.

Srpski teniser je po svim najavama favorit pred ovo finale i imaće priliku da trijumfom osvoji 24. grend slem titulu i tako pobegne Rafaelu Nadalu i ostane u trci za kalendarski grend slem.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar