Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Francuski teniser Gael Monfis izgubio je u prvom kolu Australijan opena od malo poznatog finskog igrača Emila Rusuvuorija u pet setova.

Francuz, 11. teniser planete položio je oružje posle skoro četiri sata igre i 6:3, 4:6, 5:7, 6:3 i 3:6.

PROČITAJTE JOŠ:

Deseti nosilac na turniru u Melburnu prvi je od favorita koji je eliminisan sa turnira već na startu turnira.

Rusuvuori je 21-godišnjak i momak koji se probio do 86. mesta ATP liste i koji je bolje branio brejk lopte kada ih je Monfis stvarao.

U prvom setu koji je obilovao brejkovima, Monfis je bio taj koji je napravio dva više, počev od onog za 2:1, pa još jednog za 4:3 i onda 6:3.

Drugi set je bio potpuno drugačiji. Rusuvuori je bio stabilniji, pa je sačuvao svoj servis posle brejka za 1:0.

To je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima. Treći set je bio sličan kao prvi, s tim što je epilog bio drugačiji.

Rusuvuori je poveo brejkom sa 1:0, Monfis je imao 5:3 i tada je dvaput uzastopno gubio svoj servis, pa je Finac sa 7:5 poveo u setovima.

Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

To nije bio kraj za upornog Francuza koji je posle tri spasene brejk šanse u prvom gemu četvrtog seta, brejkom poveo sa 4:2 i odveo meč u peti set.

U njemu je Rusuvuori bio staloženiji i sigurniji, pa je i do vođstva od 3:1, ali i posle toga propušteno više brejk šansi na obe strane.

Ostale su neiskorišćene, a nepredvidivi Monfis je ovog puta pokazao onu svoju lošiju stranu, pa je Rusuvuori prošao dalje.

Drugo kolo će igrati protiv Pedra Martineza koji je bio bolji od Japanca Jošihita Nišioke u četiri seta – 6:7 (3), 6:1, 6:1, 6:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar