Funkcioner WTA: Nadamo se tenisu u junu, ali može biti još odlaganja

Tenis 28. mar. 202011:23
Podeli:
Foto: EPA/ANDY RAIN

Stiv Sajmon, izvršni direktor WTA, optimista je da će se tenis igrati u sezoni na travi, ali kaže da može da se dogodi i da pauza potraje.

Svi turniri zbog pandemije koronavirusa suspendovani su do 7. juna i Sajmon kaže da je prioritet WTA da se brine o igračicama, navijačima i svima u organizaciji.

„Trenutno, porodica WTA prolazi kroz sve ono kroz šta prolaze i svi drugi na svetu. U dobrom smo raspoloženju i zdravi i nadam se da su si svi ljubitelji tenisa dobrog zdravlja. Ovo su nezapamćene stvari i jedino što možemo je da kroz sve to prođemo zajednički“, kaže Sajmon.

On je za „Tenis Čenel“ poručio da se radi na planiranju za nastavak sezone, ali dodao i da je u ovom trenutku teško dati neke preciznije informacije.

„Tražimo odgovor kada bismo mogli da počnemo da igramo. Pratimo sve savete medicinskih eksperata, vlasti, poštujemo sve restrikcije koje su uvedene“, dodao je Sajmon.

Funkcioner WTA kaže i da je jedino moguće da se čeka i prati kako će se dalje razvijati situacija.

„Ovo je globalna stvar. Restrikcije u vezi putovanja će svakako imati uticaja na to kako će se dalje kretati igrači i igračice u svetu tenisa. Trenutno se nadamo da ćemo igrati u sezoni na travi, koja kreće za nas 8. juna, ali smo isto tako i realni. Shvatamo da može biti i daljih odlaganja. Prva i osnovna stvar je bezbednost naših igračica, osoblja i navijača. Želimo da igramo što je pre moguće. Nadajmo se da će to biti u junu, ali ako se ne dogodi tada, onda neka barem bude na letnjoj američkoj turneji“, rekao je Sajmon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram