Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Američki teniser Frensis Tijafo plasirao se u finale turnira serije 500 u Beču posle velike pobede nad Janikom Sinerom.

Siner, talentovani Italijan imao je prednost seta i brejka u drugom i na kraju je morao da pruži ruku boljem – 6:3, 5:7 i 2:6.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac, koji je ove godine više puta uspevao da se vadi iz teških situacija, pobedio je posle dva sata i 19 minuta.

Prvi set je Siner dobio brejkom u petom gemu, posle kog je samo potvrdio dobijen set u devetom gemu, novim brejkom.

Drugi set je počeo idealno po Italijana koji je veoma brzo poveo sa 3:0. Imao je i dve šanse da ponovo oduzme servis rivalu i ode na 4:0.

Ponovo je sličnu šansu imao i u šestom gemu, ali kada je Tijafo došao do 2:4, potpuno se vratio u igru. U poslednjoj prilici na meču, napravio je brejk za 4:5, pa još jedan za prvo vođstvo 6:5 i već je dao nagoveštaj preokreta.

Treći set je protekao neočekivano lako u korist Amerikanca, koji je već na 2:1 imao brejk viška i još tu je savladao rivala.

U finalu Beča će igrati protiv Aleksandra Zvereva, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Karlosa Alkaraza u dva seta.

Tijafo je ove godine već pobeđivao neke ozbiljne favorite – poput Stefanosa Cicipasa u prvom kolu Vimbldona, zatim i na turniru u Beču u tri seta i sada i Sinera.

Taj poraz u Londonu je Cicipasu teže pao utoliko više što je pred turnir rekao kako je mlađa generacija spremna da smeni Novaka Đokovića i generaciju sa Rafom Nadalom i Rodžerom Federerom.

BONUS VIDEO: Džuli Sojer, navijačica Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar