Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Stvari sa pandemijom koronavirusa ne idu u dobrom smeru pa su ugrožena i pojedina sportska takmičenja za sledeću godinu.

Organizatori Rolan Garosa navodno već razmišljaju o mogućem odlaganju termina za turnir.

PROČITAJTE JOŠ

To se već dogodilo ove godine.

Tada se Teniski savez Francuske našao se na udaru kritika u martu, kada je objavljeno da će pariski Grend slem, umesto u standardnom terminu, biti igran krajem septembra i početkom oktobra.

Organizatori su se na ovakav korak odlučili zbog pandemije koronavirusa, ali se prethodno nisu konsultovali sa ostalim krovnim organizacijama, kao ni sa učesnicima, što je izazvalo oprečna mišljenja.

Zbog toga je Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu igrano u novom terminu kada su uslovi, u najmanju ruku, bili nepovoljni za održavanje takmičenja.

„Hajde da kažemo da ukoliko se sutra, što naravno znači sledeće godine, suočimo sa istim problemima, verovatno bismo pokušali da izvedemo isti poduhvat“, rekao je Forže.

Ovogodišnji Vimbldon prvi put je otkazan od Drugog svetskog rata, ali su ostala dva grend slema u drugom delu sezone, US open i Rolan Garos, ipak održani.

„Znam da smo bili na udaru kritika kada smo pomerili datume za odigravanje Rolan Garosa. Uradili smo to veoma brzo i uznemirili neke ljude. Određeni igrači su bili veoma iznenađeni, učinili smo to da svoju ruku. Pozitivna stvar je što su nam ti isti ljudi, a posebno igrači, rekli da smo ispravno postupili. Tako da je funkcionisalo“, naveo je Forže.

On je govorio i o budućnosti.

„Sada znamo da su nam pružili veliku podršku i, ukoliko se dogodi isto sledeće godine, verovatno ćemo u ranijoj fazi pokušati da zamislimo novo odlaganje Rolan Garosa za kasniji deo sezone“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar