foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nešto neverovatno...

Bivši srpski teniser Nenad Zimonjić podelio je na društvenoj mreži „X“ jednu od najlepših uspomena sa Novakom Đokovićem i to iz dresa reprezentacije Srbije.

Naime, 23. septembra 2007. godine Srbija je po prvi put prošla u Svetsku grupu Dejvis kupa kao samostalna država, a ključnu pobedu nad timom Australije doneli su Đoković i Zimonjić.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su pred oko 20.000 ljudi u beogradskoj Areni savladali Lejtona Hjuita i Pola Henlija i to nakon preokreta sa 3:6, 6:4, 6:3, 6:2.

To je bila druga pobeda za Srbiju protiv Australije, pošto je prethodno Novak bio bolji od Petera Lučaka, dok je Janko Tipsarević poražen od Lejtona Hjuita.

Naša reprezentacija je pobedom u dublu ponovo stekla prednost, a posao je završio Novak Đoković, koji je sa 3:0 savladao Krisa Gaciona.

Zimonjić se i 16 godina kasnije rado seća tih slavnih momenata u Dejvis kupu.

„Kakvo iskustvo i sjajna uspomena na pobedu kod kuće sa Novakom. Jedna od najboljih atmosfera ikada kada se igralo kod kuće u Beogradu uz neverovatnu podršku srpskih navijača. Prepuna kuća (oko 20.000 ljudi)“, napisao je Zimonjić uz podeljene slike sa mečeva protiv Australijanaca.

Srbija ove godine takođe igra u završnici Dejvis kupa, ali u mnogo drugačijem formatu, pa već godinama nije nastupala pred domaćim navijačima.

Ono što se nije promenilo jeste da je Đoković i dalje sa timom, te će pokušati da nas u Malagi ponovo pogura ka „salatari“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar