Foto: Nova.rs

Sve češće prati Novaka na turnirima, ali i to joj je deo posla

Novak Đoković osvojio je titulu na Završnom mastersu u Torinu pobedivši Janika Sinera u finalu sa 2:0.

Dan ranije Novak je „preslišao“ i Karlosa Alkaraza sa 2:0, a možda sve to ne bi bilo moguće da sa tribina nije dobio veliku podršku, ljubav i energiju od svoje dece.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Novaku su nakon grupne faze, u kojoj je pretrpeo jedan poraz, u Torino stigli Stefan i Tara, koji su na tribinama bili na mečevima protiv Alkaraza i Sinera.

Nema sumnje da je Novaku to mnogo pomoglo, jer je i sam više puta isticao koliko mu znači kada su deca pored njega i kada su svesni šta se dešava.

Međutim, ono što je takođe privuklo pažnju jeste da su deca bila u pratnji misteriozne brinete, koja je veoma važna u životima Novaka i Jelene Đoković.

Ova devojka više puta do sada bila je u loži najboljeg svetskog tenisera, a u pitanju je dadilja koja vodi računa o Tari i Stefanu, kada su Novak i Jelena zaokupljeni drugim obavezama.

Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia (2022. godina)

Pisalo se ranije da je morala da ispuni brojne kriterijume da bi dobila ovaj posao što je razumljivo, a u te kriterijume spadaju poznavanje stranog jezika i pedagogije.

Sada je sa Stefanom i Tarom doputovala u Torino, gde se na tribinama nije pojavila Novakova supruga, ali je Đoković uprkos tome uspeo da dobije potrebnu snagu i energiju za polufinale i finale.

Sudeći prema onome što smo videli do sada, izgleda da dadilja ima puno poverenje Đokovića, da se odlično slaže sa Tarom i Stefanom i da je deca obožavaju.

Jelena i Novak veoma su posvećeni vaspitanju dece, a dadilja – kako pretpostvljavamo, sledi njihove metode u odgajanju Stefana i Tare koji su uživo gledali trijumf svog tate.

Dugo nismo mogli da vidimo nijednu fotografiju dadilje, ali je prošle godine prvi put uslikana u Torinu. Mnogi su oduševljeni njenom lepotom, iako identitet i dalje nije poznat. Ova lepotica je ostala misteriozna, ali je sve vreme finala US Opena držala Taru u rukama. Njih dve su se nalazile tik pored samog centra igrališta, a Novak je nekoliko puta komunicirao sa ćerkom. I dalje se prepričava šta mu je Tara pokazala usred meča i tako mu dala dodatnu snagu.

Tara Đoković
Foto: Nova.rs

Nakon finala u Torinu zabeležene su veoma emotivne scene. Novak je 98. titulu u karijeri proslavio sa decom, kojima je ljubio ruke, a Tara i Stefan su kasnije imitirali oca uz osmehe.

U porodici Đoković važi jedno bitno pravilo, o čemu je Jelena Đoković govorila na jednom panelu:

„Stefan i Tara su prva generacija dece u našoj porodici koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, baba i deda, Novakovi takođe. Verujem da to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista može promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare