Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Danil Medvedev savladao je Filipa Krajinovića sa 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0 i plasirao se u osminu finala Australijan opena. Meč je obeležila sjajna igra dva tenisera, ali i nervoza Rusa koji se svađao i sa sopstvenom ložom. Filip je po treći put u karijeri grend slem turnir završio u trećem kolu.

PROČITAJTE JOŠ

Filip i Danil činili su  drugi par u dnevnom terminu posle meča dve Čehinje – Karoline Mučove i Karoline Pliškove (7:5, 7:5).

Po prognozama Rus je bio izraziti favorit, pa bi u slučaju njegovog trijumfa dobili tek 1,05 puta uloženog novca, dok bi u slučaju pobede našeg asa zaradili 11 puta veću svotu

Ruski teniser, koji se nalazio u seriji od 16 vezanih pobeda, na startu susreta je pokazao sav kvalitet. U prvom gemu je napravio brejk dozvolivši našem asu samo jedan poen, a onda je to potvrdio već u sledećem gemu za 2:0.

Uvodna dva gema su dala pravu sliku ovog susreta, a Rus je prvi set osvojio za samo 30 minuta.

Medvedev je kontrolisao igru, a gemovi su prosto leteli. Igrali su čak kratki, čas veoma, veoma dugi poeni, a igrač koji servira bi rivalu obično dozvolio jedan ili čak nijedan poen.

U takvom ritmu Krajinović nije ni došao do šanse za brejk loptu, dok mu je Rus drugi put oduzeo servis u devetom gemu za 6:3.

U drugom setu se igralo gem za gem, sve do šeste ovakve deonice. Tada je ruski teniser uspeo da napravi brejk i to sa nulom (4:2)!

Ipak, daleko od toga da Krajinović nije imao svoje šanse, trenutno 33. igrač sveta propustio je brejk šansu pri rezultatu 1:1, a to kao da je samo pozitivno reagovalo na Rusa koji je odmah podigao igru na viši nivo.

Kraj ovog seta pokazao je da će Krajinović i te kako imati za čime da žali. Uspeo je ozbiljno da zapreti Rusu, a nedostajalo mu je i malo sreće u nekim momentima da napravi korak više. U ispostavilo se poslednjem gemu ovog seta je Krajinović imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Medevedev je kaznio to i nakon 36 minuta uspeo da osvoji set sa 6:3.

Nikako nije uspevao Filip da slomi otpor rivala. Uspeo bi da dovede Rusa u naizgled bezizlaznu situaciju, a onda bi kao po pravilu lopta završila sa njegove strane mreže. Tako je bilo i u drugom gemu trećeg seta, kada je srpski teniser sve uradio kako treba, a onda je na kraju loptice zavšrila u mreži (1:1).

Ipak, nije to demoralisalo našeg asa, koji je sve propuštene šanse naplatio u sledećem servis gemu. Ovog puta mu je sve išlo na ruku, pa je na servis Rusa stigao do 40:0, a onda iskoristio drugu brejk šansu za 3:1.

Već u sledećem gemu je Medvedev uspeo da vrati brejk jer je treću brejk šansu realizovao za 3:2. Ipak, Filip se nije predavao, ali je pri rezultatu 4:4 propustio čak dve brejk lopte! Ovo je bila glavna razlika između dva igrača jer je Filip iskoristio samo jednu od osam brejk lopti do ovog momenta.

Foto:Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill)

Krajinović je u sledećem gemu uspeo da sačuva sopstveni servis i da ode do 5:4, a nakon toga je u narednom gemu propustio prvu set loptu za milimetar! Toliko je lopta bila u autu, ali nije uspeo Medvedev da se izvuče još jednom, te je Srbin stigao do prvog seta na meču!

 

Rus je nakon gubitka ovog seta vikao ka loži u kojoj se nalazi njegov tim i izgledao je veoma frustrirano!

Krajinović je u četvrtom setu nastavio gde je stao u prethodnom. Imao je problema u prvom gemu, te je spasao tri brejk lopte, Rus je poravnao na 1:1, a onda je usledio šou srpskog igrača. Momak iz Sombora je vezao tri gema u nizu za 4:1 i neočekivano lako oduzeo servis igraču koji ima 16 vezanih pobeda i koji u 2021. godini ne zna za poraz.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Medvedev je iz poena u poen bio sve nervozniji, a Krajinović je podigao nivo servisa u jednom momentu je Rus prosečno servirao 21 kilometar na čas brže od našeg asa (209 naspram 188).

Krajinović je sigurnom igrom nakon 42 minuta u četvrtom setu (6:3) obezbedio i dramatični peti set. U poslednjem gemu ovog seta je Rus uspeo da spase dve set lopte, ali je treći put, ipak, srpski as završio posao. Zanimljivo da je kao i nakon prethodnog seta Medvedev otrčao u svlačionicu, prethodno mu je bila ukazana lekarska pomoć, a nakon četvrtog seta je odlučio da iskoristi pauzu za toalet.

Foto:Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill)

Zanimljivo, do ovog meča Rus nikada nije ostvario pobedu u meču koji se rešavao nakon pet odigranih setova! Poznato je i ko će biti sledeći rival pobedniku ovog duela.

Iako se očekivalo da u petom setu vidimo najveću dramu, videli smo sve samo ne i neizvesnost.

Rus je neverovatno lako stigao do 2:0, a u ta dva gema je Krajinović osvojio samo dva poena. Potvrda dobre igre Medvedeva stigla je i u trećem gemu koji su se sada veoma, veoma brzo završavali.

Četvrti gem je bio najdruži u ovom setu, ali je nakon tri izjednačenja četrvrti teniser planete uspeo da napravi drugi brejk u ovom setu i ode na velikih 4:0. Krajinović je tada potpuno pao, te je Rus lako priveo meč kraju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar