Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO

Rodžer Federer redom odustaje od velikih turnira, a postoji velika mogućnost da otkaže nastup na Olimpijskim igrama u Japanu.

PROČITAJTE JOŠ

Već je odustao Federer od Dubaija, nije se proslavio u Dohi gde je odigrao samo dva meča, a potvrđeno je i da ga neće biti u Monte Karlu.

Ipak, švajcarski Blick navodi da će lako odustati i od Olimpijskih igara, jer nije zadovoljan merama koje zabranjuju prisustvo porodice.

On ne želi da bude odvojen od porodice nekoliko nedelja, a Japanci ne žele da dozvole boravak članova porodice u olimpijskom selu.

Štaviše, japanske vlasti i organizatori Igara već imaju ozbiljne probleme jer veliki broj Japanaca uopšte ne želi da se održe Olimpijske igre.

Izvesno je da neće biti navijača iz inostranstva, a Federer bi lako odustao, iako nema zlato sa Igara u singlu. Osvojio je srebro 2012. godine, a ove će se Igre održati od 23. jula do 8. avgusta.

Naravno, do tada se mnogo toga može promeniti, a Federer je imao veliku želju da dođe sa porodicom.

„Deca često govore o Japanu, zaista sam zapanjen uticajem koji je ova zemlja ostavila na njih. I Mirka voli zemlju i kulturu, volim je i ja“, rekao je nedavno Federer, koji je dodao „da je gotovo sa odvajanjem od porodice na pet nedelja.“

„Imam 39 godina, četvoro dece, 20 Grend slem titula. Vreme kada sam želeo da se odvojim od porodice na pet nedelja je prošlost“, naveo je Federer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram