Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Švajcarski teniser Rodžer Federer oglasio se povodom rekorda koji je postavio Novak Đoković u nedelju popodne.

Novak je u finalu Rolan Garosa pobedio Kaspera Ruda sa 3:0 u setovima i osvojio je 23. grend slem titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

To je novi rekord u muškom tenisu i Đoković do kraja godine ima šanse da postane apsolutni rekorder i u muškoj i u ženskoj konkurenciji ako pretekne Margaret Kort (24).

Federera, vlasnika 20 grend slem titula to nije tangiralo, pa se na društvenim mrežama nije oglašavao od nedelje do četvrtka.

Zbog toga su ga novinari pitali o rekordu na događaju u Južnom Londonu, kada i da je hteo, nije mogao da izbegne da progovori o tome.

„Novak je uradio neverovatnu stvar. Iskreno, to je sjajno za tenis, sjajno je za sport kada tenis piše sopstvenu istoriju kao što smo to radili Serena Vilijams, Rafa, ja i sada Novak. Sjajno je vreme da budeš ljubitelj tenisa, ali i igrač… Sećam se kada sam se pojavio na turu, kada smo Pit Sampras i ja imali po 14 titula. Mislio sam, ovo će ostati ovako zauvek. Onda sam osvojio 15. Došao do 17, a zatim smo gurali jedni druge do 20. Ne sećam se ko je bio prvi. Nako toga je Rafa dobacio do 22. Sada je Novak nadmašio to sa 23 i čini se da će nastaviti da pomera granice još dugo, što je sjajno. Želim mu sve najbolje“, rekao je Federer.

Novak do kraja godine može da izjednači njegov rekord po broju osvojenih trofeja sa Vimbldona, pošto ih Švajcarac ima osam, a Đoković sedam.

„Takođe, način na koji Đoković to čini… Zaboravljamo da nije više baš najmlađi. Izgleda vrlo mlado, radi stvari na način na koji to rade mladići, ali to nije lako i mislim da je to bila zadivljujuća pobeda. Izuzetno mi je drago zbog njega“, rekao je Federer.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar