Foto: EPA-EFE/ROB PREZIOSO

Švajcarski teniser Rodžer Federer nije bio spreman da odgovori na "izazov 100 voleja" koji je pred svoje kolege postavio Britanac Endi Mari sa suprugom Kim.

Trostruki grend slem šampion iz Škotske je sa suprugom Kim pre dva dana pozvao kolege da pokažu svoje volej veštine.

Među onima koji su mu odgovorili bio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je sa suprugom Jelenom uspešno odgovorio na izazov.

Mnogi su očekivali da će videti Federera i njegovu suprugu Mirku, takođe nekadašnju teniserku, kako odgovaraju na izazov, ali od toga neće biti ništa.

„Mislim da nisam jedini koji želi da vidi Rodžera i Mirku kako prebacuju lopticu“, rekao je Mari u video izazovu.

Foto: Printscreen/Twitter

Federer je brzo objasnio zbog čega nije u mogućnosti da uzvrati Endiju, a razlog je njegova supruga.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada su ga fanovi na društvenim mrežama upitali kada će odgovoriti na Endijev izazov, Rodžer je odgovorio da ne veruje da će toga biti.

„Nisam baš ubeđen u to. Mirka bi svakako pristala, ali je veoma stidljiva kada je reč o društvenim medijima“, objasnio je Federer.

Ako ništa drugo, Federer se ovih dana pojavio u ulozi naratora u specijalnom videu koji je objavio Vimbldon po odluci da se turnir otkaže.

„Od 1877 Vimbldon organizuje turnire. Gledali smo ga kroz različite periode, po ceo dan i noć. Ljudi su dolazili iz daleka, pamtimo i te velike redove, o kakvi su to bili redovi“, podsetio je između ostalog Federer uz nezaboravne sekvence iz istorije turnira i onog što ga obeležava.

Inače, Švajcarac je trenutno sa porodicom u Alpima gde se oporavlja posle operacije kolena koja je obavljena u februaru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram