Foto: EPA/TONI ALBIR

Reči koje su pokrenule veliku raspravu.

Toni nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, ponovo je našao način da kaže nešto protiv Novak Đokovića i u vremenu kada se srpski teniser bori za 24. grend slem titulu.

On je u intrevjuu za „ClayTennis“ imao nekoliko komentara koji su pokrenuli raspravu na društvenim mrežama, a jedan od njih bio je vezan i za Novaka.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj sport od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvek postoji debata. Ko je najbolji – onaj koji ima svetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? Ne znam. Mislim da onaj koji je uspevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đoković, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda – imao bi više titula nego svi ostali“, rekao je Toni Nadal.

Zatim je rekao da bi Rafa imao znatno više titula od svih, da nije bilo povreda.

„Novak je bolji jer je osvojio više titula od Rafe. Ako je Novak osvojio 23… Šta bi se desilo da se više igra na šljaci umesto na tvrdoj podlozi? Moj rođak igra tri grend slem turnira na podlozi koja mu nije omiljena, a samo jedan na svojoj omiljenoj šljaci. Isto je i sa mastersima“, dodao je Toni.

BONUS VIDEO Kako je Novak postao najbolji svih vremena (G.O.A.T.)?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare