Endi Mari i Ivan Lendl
Endi Mari i Ivan Lendl; Foto: EPA/GERRY PENNY

Endi Mari želi da napravi novi iskorak u poznim igračkim godinama, pa je odlučio da ponovo sarađuje sa trenerom sa kojim je imao fantastične rezultate. Ivan Lendl će po treći put biti trener britanskog asa.

Njihova saradnja počeće u Sjedinjenim Američkim Državama, gde planiraju da provedu nekoliko nedelja trenirajući nakon turnira u Majamiju (23. mart – 6. april), kako bi se Mari pripremio za turnire na travi.

PROČITAJTE JOŠ

Ranije je Mari najavio da se neće takmičiti na šljaci od aprila do juna i da sve karte baca na Vimbldon.

Dva puta je osvojio titulu na ovom turniru, osvojio je i US Open 2012. godine, kao i dve olimpijske medalje dok je radio sa Lendlom. Bolja preporuka nije mogla ni da postoji.

Prvi put su se rastali 2014. godine kada Lendl, inače osmostruki grend slem šampion, nije bio spreman da provede dovoljno nedelja tokom godine na putovanjima po svetu.

Ponovo su se ujedinili 2016. godine kada je Mari osvojio drugu titulu na Vimbldonu i završio godinu kao prvi teniser sveta. Nakon toga su se rastali novembra naredne godine kada Mari nije mogao da igra previše zbog povrede kuka, koja je kasnije zahtevala dve ozbiljne operacije.

Mari od prošle godine nema trenera kada je završio petogodišnju saradnju sa Džejmijem Delgadom.

BONUS VIDEO Ključni poen na meču Đokovića i Veselog

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare