AP Photo/Ng Han Guan

Iskusni Mari o predstojećem grend slemu

Britanski teniser Endi Mari pričao je aktuelnom teniskom trenutku, a u fokusu je naravno Australijan open, gde će 36-godišnji Novak Đoković braniti titulu.

„Neće biti lako mladim teniserima protiv Novaka Đokovića. Jednog dana će i njega stići godine, ali ne verujem da će to biti sada. Još uvek deluje sjajno, ali logika kaže, niko ne postaje mlađi nego stariji“, rekao je Mari u intervjuu za „Ejdž“.

PROČITAJTE JOŠ:

Britanac je u prvi plan istakao i Janika Sinera i podsetio na njegova poslednja dva velika uspeha, odnosno turnire na kojima je pobeđivao čak i Novaka.

„Zablistao je na poslednja dva velika događaja prošle sezone, na završnom Mastersu i u Dejvis kupu“.

U Australiji se Novak oseća kao u dnevnoj sobi.

„Australijan open je potpuno druga priča. Neće biti lako svim tim momcima protiv njega“.

Mnogo tenisera želi da po prvi put podigne grend slem trofej. Iskustvo je svakako na Novakovoj strani, a tek onda slede Danil Medvedev i Karlos Alkaraz.

„Većina njih želi prvu titulu na ovakvim turnirima, a to uopšte nije jednostavna situacija. Pogotovo ako je sa druge strane mreže momak koji je takve pehare osvojio rekordnih 24 puta, a čak 10 ovde. Psihološki će to biti veoma zahtevno“.

Mari je samo nedelju dana stariji od Novaka, ali je tokom karijere imao mnogo više problema sa povredama. Ipak, i dalje ne želi da odustane.

„Cilj je da prođem bolje nego prošle godine. U stvari cele prošle godine nisam dobro igrao. Izgubio sam dosta mečeva koje sam mogao da dobijem. Nadam se da ću 2024. sa nekoliko poboljšanja moći da izazivam najveće asove“.

Na Rod Lejver areni izgubio je Britanac čak pet finala, od kojih četiri protiv Novaka i jedno od Rodžera Federera.

„Voleo bih da sam neke od tih mečeva igrao protiv nekog drugog, ali sudbina nije tako htela“.

Mari je loše otvorio sezonu, pošto je eliminisan u prvom kolu turnira u Brizbejnu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar