Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Britanski teniser Endi Mari mogao bi da se vrati na teren ranije nego što je planirao, tačnije već krajem meseca na Mastersu u Majamiju.

Mari, koji je van terena od novembra prošle godine i takmičenja na finalnom turniru Dejvis kupa, planirao je da se vrati takmičenjima u maju i junu, tačnije od Rolan Garosa, ali to bi moglo ipak da bude znatno ranije.

On je pre nekoliko dana okačio nekoliko video snimaka kako trenira, a sada je otišao i korak dalje jer veruje da može da bude spreman za takmičenje na drugom mastersu sezone, na Floridi.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji pregledi su pokazali da je sve u najboljem redu i očekuje se da Mari tokom naredne nedelje konačno prelomi kada je reč o tome da li će zatražiti vajld kartu za nastup u Majamiju.

„Pokušavam da se spremim za turnir u Majamiju. Uradio sam mnogo na planu rehabilitacije poslednjih nekoliko meseci, kada je reč pre svega o kondiciji i snazi. Svi mišići oko kuka funkcionišu dobro, jedino što nisam igrao mečeve“.

„Mislim da sam igrao svega dva puta po 40 minuta od Dejvis kupa u novembru, tako da mi je bilo neophodno da vratim snagu i steknem ponovo dobar osećaj na terenu. To je moj plan ukoliko se nešto bitno ne dogodi“, poručio je Mari.

Teniser iz Škotske je poslednju titulu osvojio prošle jeseni, tačnije u oktobru kada je bio najbolji na turniru u Antverpenu.