(AP Photo/Ng Han Guan)

Novak Đoković i dalje čeka odgovor SAD. U međuvremenu se bune i američke legende zbog statusa najboljeg igrača na svetu.

Novak je otputovao u Dubai gde će od 27. februara igrati turnir iz serije 500 i napašće 94. trofej u karijeri. Jednim uvetom će osluškivati vesti iz Sjedinjenih Američkih Država jer i dalje postoji mogućnost da zaigra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

PROČITAJTE JOŠ

U ovom trenutku po zvaničnim zakonima SAD Đoković ne može da uđe na teritoriju ove države jer se vodi kao nevakcinisani stranac.

Ipak, glas protiv toga je podigao i Džon Mekinro, nekada najbolji teniser sveta.

Foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

„Da skratim priču, smejurija je što mu nije dozvoljeno da igra. Apsurdno je da su ga prošle godine proterali iz Australije. Ja sam primio vakcine. Poštujem to što on nije uradio isto. Ja bih to uradio, ali to je sasvim druga stvar. U ovom trenutku, ili čak i prošle godine, znali smo da je mogao da igra 2021, ali mu nisu dozvolili da igra 2022. Neka mi neko to objasni. I sada mu opet ne dozvoljavaju da igra? To je po mom mišljenju apsurdno. Videćemo šta će se dogoditi“, poručio je Mekinro.

Mekinro smatra da bi bio veliki gubitak za SAD ukoliko Novak ne bude igrao na turnirima u ovoj zemlji.

„Bilo bi apsurdno da mu ne daju da igra u Indijan Velsu i Majamiju ili bilo kom drugom turniru u SAD, posebno na US Openu. Ovo je istorijsko vreme u našem sportu, kada su on i Rafa na po 22 grend slema. Veoma je interesantno i ako mene pitate, bila bi velika šteta ako ne uđe u zemlju“, završio je Amerikanac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar