EPA-EFE/NINA PROMMER

Džon Mekinro, legendarni teniser, sada analitičar, impresioniran je uspesima Novaka Đokovića, za koga uvek ima reči hvale gde god se pojavi.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Foto: Promo

Đoković je na Australijan openu za sada stigao do polufinala, gde ga čeka Janik Siner, a srpski teniser u Melburnu juri 11. titulu, odnosno 25. sa grend slemova. Iako ima 36 godina, uskoro i 37, Novak često igra i izgleda kao mladić, pa ga Mekinro svrstava u kategoriju zajedno sa Majklom Džordanom, po mišljenju mnogih, najboljim košarkašem svih vremena.

„Mogu ljudi da vole ili mrze Đokovića, ali je on za mene jedan od najvećih, ne tenisera, nego sportista u istoriji. Ima neverovatne fizičke predispozicije, a takvih mentalno spremnih sportista bilo je jako, jako malo. Ta želja za pobeđivanjem, intenzitet u njegovoj igri, to je impresivno. Nema puno sportista u istoriji, koji su celu karijeru bili tako intenzivni na terenu kao što je Novak. On je za mene u istoj kategoriji kao Majkl Džordan“, rekao je Mekinro za hrvatski „Indeks“.

PROČITAJTE JOŠ:

Postoje i mišljenja da je današlji tenis dosadan, ali istina je daleko od toga, iako se Federer penzionisao 2022. godine, a i Nadal je blizu takve odluke.

„Više bih rekao da je predvidiv, a za to je kriv Đoković, najbolji teniser svih vremena. Neću da kažem najveći, ali najbolji sigurno. On je tenis podigao na neki drugi nivo i mislim da smo to tek sada počeli da cenimo. To su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su bili nedodirljivi, a onda je došao Novak i sve je poremetio. Svi su želeli da Federer i Nadal budu na tom nivou, a do tog nivoa na kraju je došao Đoković. To moramo da cenimo. Ja ne znam kako on održava taj nivo, ali znam da ne može zauvek da traje“.

Prokomentarisao je i ostale tenisere, koji su sada konkurencija Đokoviću.

„Oni su napredovali iz godine u godinu, što najviše cenim kod njih, a u mojoj generaciji to niko nije radio. Boris Beker je eksplodirao sa 17 godina, a Pit Sampras je završio karijeru sa 32. Danas su teniske karijere dosta duže. Sa druge strane, njih trojica su bili toliko bolji od svih ostalih da je Aleksandru Zverevu, Stefanosu Cicipasu ili Danilu Medvedevu bilo strašno teško da osvoje nešto. Karlos Alkaraz može apsolutno sve i on je najbolje što se dogodilo tenisu. Meni se sviđa Grigor Dimitrov, koji je dosta napredovao. Dobar je dečko, ali je imao problema u karijeri sa povredama i samopouzdanjem“, zaključio je Mekinro.

Mekinro (64) je u karijeri u singlu osvojio čak 77 turnira, a od toga sedam grend slem trofeja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar