Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Srpski teniser Dušan Lajović iznenadio je Danila Medvedeva u prvom kolu turnira u Roterdamu i pobedio ga u dva seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je naneo Medvedevu drugi poraz zaredom, posle 20 uzastopnih pobeda ruskog tenisera. Duciju je za trijumf bilo potrebno sat i 36 minuta – 7:6, 6:4.

Očito Rus nije bio na nivou iz završnice prethodne sezone, ali i sa početka ove kada je izgubio od Novaka Đokovića u finalu Australijan opena.

Treba naravno odati priznanje i Lajoviću koji tokom meča uradio sve što je mogao kako bi Medvedevu priredio „deža vi“ budući da je Danil i lani ispao na startu turnira.

Medvedev bi ulaskom u finale zauzeo drugo mesto na ATP listi, čime bi prestigao Rafaela Nadala, ali ne bi mogao da ugrozi Novaka Đokovića na čelu ATP karavana.

Rus je šansu za drugo mesto propustio i porazom u finalu Australijan opena upravo od Đokovića. Kada je reč o meču Lajovića i Medvedeva, Srbin je delovao stabilnije, iako je to obično karakteristika Moskovljanina.

Uz to, Lajoviću je dobro prolazio i bekhend, a prvi je i došao do prilike za brejk u drugom gemu. Medvedev je spasao jednu brejk šansu, a onda brejkom poveo sa 3:2.

Srećom, to nije poremetilo Lajovića koji je imao spreman odgovor i odmah je izjednačio na 3:3, da bi u taj-brejku smirenost došla do izražaja.

Drugi set je počeo bolje po Srbina koji je opasno zapretio trećem teniseru planete i terao ga da se brani, iako je Danil odservirao osam asova.

Zatim se u četvrtom gemu i Lajović spasao u dva ključna poena kada nije dopustio Medvedevu da mu uzme servis i do kraja je brejkom u devetom gemu obezbedio vođstvo 5:4.

Medvedev je tada napravio dve duple greške i slomio reket, a Lajović je rutinski, bez izgubljenog poena odservirao za trijumf.

Sledeći rival Lajovića u Roterdamu biće Borna Ćorić, hrvatski igrač koji je u prvom kolu turnira pobedio Van de Zandšulpa u dva seta. Turnir u Roterdamu igra se za 500 ATP bodova i 980.000 evra nagradnog fonda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare