Dušan Lajović, Monte Karlo
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser Dušan Lajović kaže da očekuje Novaka Đokovića u finalu Serbia Opena i da je rasterećenje što neće biti publike.

Dušan se dobro oseća pred početak turnira u Beogradu, gde će se igrati od 19. do 25. aprila.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rasterećujuća okolnost za srpske igrače je što nema pubike, ali kad bismo mogli da biramo, svako bi birao tu vrstu pritiska kao izazov jer nije česta situacija da igramo kod kuće. Mislim da je vreme bilo, Srbija zaslužuje jedan ATP turnir i lepa je prilika za naše tenisere. Što se tiče žreba, teško je ne susresti se sa nekim od njih. Imao sam tu sreću da ih nemam za rivale, a i za turnir je možda bolje da se što kasnije susretnemo“, rekao je Lajović na konferenciji za medije.

Srbija je i ranije imala ATP turnir od 2009. do 2012. godine, a Lajović kaže da se seća svih mečeva jer ističe da mu je devet godina proletelo.

„Iskreno nisam odmarao, s obzirom na to da sam brzo završio u Monaku, sutradan sam leteo i krenuo da treniram. Svaki dan je bitan. Nisu laki uslovi trenutno, videćemo kako će biti, ali takvi su uslovi i svi se snalazimo. Već mesecima živimo ovakav život i ni ove nedelje nije drugačije, s tim što igrači koji su rezidenti mogu da spavaju kod kuće. Osamdeset posto vremena smo u nekom ‘balon protokolu’ i bar ovde da budemo kod kuće i u svom krevetu što nije česta situacija. Igrati turnir i spavati kod kuće je dobro. Verujem da to može da utiče i pozitivno. Valjda neće padati bar kiša, a temperatura… snaći ćemo se“, kaže Duci.

Dušan Lajović, Monte Karlo
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Lajović je izneo i očekivanja pred turnir u Beogradu, kao i ono što vidi kao idealan scenario. Prokomentarisao je i poraze Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u Monte Karlu.

„Mislim da je najrealnija situacija da se Nole nađe ovde u finalu i da bude srpski duel u finalu bi bilo najbolje i za turnir i za igrače. Što se tiče Monte Karla, mislim da je Australija pokazatelj da i dalje nije smena generacija. Mastersi se ne igraju na tri dobijena seta i što se tiče grend slemova tu su najdominantniji igrači iz ‘velike trojke’. U neku ruku je normalno da se desi neko iznenađenje. Navikli smo da Rafa i Nole dolaze do završnica, ali je njima fokus na grend slemovima i ako se desi neki peh, nije neka velika kriza i nešto ozbiljno. Videćemo na RG kakva je situacija“, kaže Lajović.

Postoje indicije da će još jedan turnir biti odigran u Srbiji u maju, ali Lajović nije siguran hoće li ga igrati.

„Igram Minhen posle Beograda, Madrid i Rim, a nkon toga ćemo videti. Što se tiče Serbia Opena sada i drugog kola, Delbonis je u neku ruku faovrit, s obzirom na to da se igra na šljaci. Možda je zato bolje s Berankisom drugo kolo, ali po mom mišljenju on možda ima manje šansi. Igrao sam s obojicom, doduše ništa skoro. Videćemo ko će pobediti i nadam se da mogu da startujem turnir u dobrom svetlu“, ocenjuje Lajović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar