Dušan Lajović/Foto: EPA-EFE/Antonio Lacerda

Odličan meč srpskog tenisera.

Dušan Lajović plasirao se u treće kolo mastersa u Majamiju pošto je u dva seta savladao domaćeg takimičara Maksima Kresija sa 6:4, 7:6.

Tamo će ga čekati možda i najteži protivnik u ovom momentu, prvi igrač sveta Španac Karlos Alkaraz.

PROČITAJTE JOŠ

Lajović je u usponu forme i to se videlo u duelu protiv Kresija. U prvom setu strpljivo je čekao prvu brejk loptu, koju je odmah i iskoristio za prednost od 5:4.

U gemu u kom je servirao za set Kresi je imao tri vezane brejk lopte, ali je Lajović nanizao pet poena i na kraju je osvojio prvi set.

Napravio je Amerikanac brejk i poveo 3:0 u drugom setu. Držao je prednost sve do samog kraja, ne dozvolivši nijednu brejk loptu.

A kada je servirao za set Lajović dolazi do tri vezane brejk lopte. Bila mu je dovoljna samo jedna za rezultat od 5:5. Pobednik je odlučen u taj-brejku, gde je srpski teniser bio bolji sa 7:2 i izborio drugi duel u samo mesec dana protiv Alkaraza.

Lajović bi pobedom protiv Alkaraza mogao da direktno pomogne sunarodniku Novaku Đokoviću, koji vodi bitku sa Špancem oko prvog mesta na ATP listi.

Ukoliko Alkaraz ne uspe da odbrani titulu u Majamiju Novak će se vratiti na prvo mesto, te će cela nacija navijati za trijumf Lajovića.

BONUS VIDEO Magičan volej Novaka naterao Hurkača da „poleti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar