Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Novak Đoković uspešno bije bitke na specifičnom US Openu, za 18. grend slem u karijeri, a dodatnu draž mečevima prvog tenisera sveta daje, ni manje ni više, nego njegov otac Srđan.

Đoković senior u ulozi gosta komentatora na TV Eurosport komentariše mečeve svog sina iz Njujorka.

I teniska publika prilično je oduševljena, pogotovo za vreme duela sa Kajlom Edmundom, iako je neobično da otac nekog igrača priča o mečevima naslednika.

„Što se mene tiče, treba Srđanu Đokoviću dati doživotni ugovor da komentariše sve mečeve Novaka. Napokon nešto zanimljivo da čovek čuje, a da nije samo suva statistika, tipa koliki je Noletov skor u taj-brejku kada je protivnik odigrao bekhend na njegov servis u prvom poenu“, jedan je od komentara na Tviteru.

Zanimljivo je i da Srđan Đoković sa komentatorom priča za vreme poena, što nije uobičajeno na teniskim mečevima.

„Bogami, Srki Đoković GOAT komentator. Sve vidi, sve zna“, oduševljen je bio još jedan Tviter korisnik.

Takođe je zanimljivo da Srđan zove Novaka – Noksa, što mu je nadimak i u reprezentaciji Srbije, ali široj javnosti ne baš poznat.

„Najbolji igrač na svetu, u tom buržujskom sportu, iz male Srbije – Novak. Radujte se Srbi i svi ljudi iz okoline. Nismo ni mi mačji kašalj. I mi smo deo evropske civilizacije i te njihove, takozvane, velike. Nemamo mi čega da se stidimo. Samo napred. Uz Noleta – svi“, poručio je Srđan Đoković u jednom trenutku.

Dotakao se Đoković senior i svega onog što prvi reket sveta radi za teniski svet, u odnosu na Rodžera Federera…

„Ponekad to neko uradi, ali Novak uvek (oda priznanje protivniku, prim.aut) to uradi, zato je fer-plej igrač svih vremena. A nijednom nije dobio tu nagradu na godišnjem nivou… Znate ko ih je najviše dobio? Pa, Federer, ko na traci. Zato se Novak bori za opšte dobro, za ovog drugog (Federera prim.aut) se to baš ne bi moglo reći“, jedan je od Srđanovih komentara, koji je oduševio Tviter zajednicu.

Nole je osvajanjem Sinsinati mastersa napravio pravi uvod za US Open, produžio je seriju pobeda na 25-0 i sledeći rival u Njujorku Jan-Lenard Štruf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare