Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Austrijski teniser Dominik Tim je posle otkazivanja učešća i odbrane titule na US Openu doneo nove loše vesti.

Dominik je povredio ručni zglob leve ruke tokom turnira na Majorki u junu i od tada nije mogao da odigra takmičarski meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Radio je na rehabilitaciji, preskočio je Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju, nosio je steznik i nadao se da će moći da igra u Njujorku gde je prošle godine postao šampion.

To nije bilo izvodljivo, a Tima je zadesila slična sudbina koja se desila Rafaelu Nadalu i još nekim igračima i igračicama u prošlosti.

„Nadal je imao nešto ovako 2016, Nišikori takođe, a imala je i Belinda Benčić. Doktori su rekli da ako ovo zaraste pravilno, da onda nije problem. Ako stvari ne odu kako je planirano, postoji šansa da odem na operaciju. Ne bi to bilo tragično, ali bi produžilo vreme koje bi mi bilo potrebno da se vratim na teren. Ako stvarno dođe do operacije, onda će potrajati mesec ili dva duže. Ali, to bi bila operacija koju su već radili igrači, pa u tom smislu ne bi bila loša“, rekao je Tim, a prenosi Klajne Cajtung.

Iako je još ranije rekao da neće igrati do kraja sezone zbog ove povrede, Tim je sada rekao da se oseća bolje jer zna šta mu je.

„Sad se osećam bolje jer postoji određena jasnoća, imam precizan raspored za narednih nekoliko nedelja i predstavu kako će sledeći meseci izgledati. US Open i ostatak sezone su mi bili u glavi i stvarno sam hteo da to odigram, ali sam probao prerano da se vratim, platio sam cenu jer nisam imao iskustva s ovakvim povredama. Hteo sam previše i prerano“, istakao je Tim, koji je dodao kako smatra da će predstojeći grend slem osvojiti Novak Đoković.

To bi srpskom igraču bio rekordan 21. pehar sa najvećih turnira i nadmašio bi najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Mislim da će Đoković to uraditi. Jer, to je grend slem, on tu ima neverovatnu snagu volje i ima šansu veka da uzme ‘kalendarski slem’. Mislim da neće propustiti tu šansu“, konstatovao je Tim.

BONUS VIDEO: Novakova dvadeseta grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare