Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novak Đoković, najbolji srpski i svetski teniser, biće testiran na koronavirus nakon što je otkazano finale "Adrija tura" u Zadru, jer je Grigor Dimitrov otkrio da je pozitivan na Covid-19, a bio je jedan od učesnika turnira.

Umesto da izađu na teren Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov, prisutnima se obratio Goran Ivanišević i poručio da je finale otkazano.

Đoković na udaru: “Novak i turnir kao pijani vozač i bus”

PROČITAJTE JOŠ

Ta odluka dočekana je zvižducima s tribina, ali je to jedina ispravna odluka. Posle Ivaniševića, oglasio se i Đorđe Đoković, najmlađi brat Novaka Đokovića koji je bio organizator „Adrija tura“ u Beogradu.

Otkazano finale u Zadru zbog Dimitrova i koronavirusa

„Apsolutno ćemo svi biti testirani na koronavirus. Nismo bili u kontaktu s Grigorom, bio je povučen par dana. Nažalost je tako. Moramo da preduzmemo sve što je potrebno, obavestićemo javnost o testovima“, rekao je Đorđe Đoković.

Najmlađi od braće Đoković je zatim dodao da je Đoković razočaran zbog svega što se desilo.

„Novaku je jako teško, kao što smo pričali ovih dana. Ušli smo srcem, dušom u organizaciju ovih turnira. Pratili smo sve preporuke Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Hrvatske. E, sad ne znamo gde se Grigor zarazio, jer je pre nego što je došao u Zadar bio u svojoj zemlji. Ovo je prvi test, videćemo kakav će biti drugi. Imali smo nagovaranja da nastavimo, da odigramo. Nismo želeli da dozvolimo sebi, da bilo ko bude u bilo kakvoj opasnosti. Nadamo se da je ova najispravnija odluka“, poručio je Đorđe Đoković.

Naravno, svi akteri „Adrija tura“, ne samo igrači, nego i organizatori i svi koji su bili u kontaktu s Bugarinom Dimitrovom biće testirani na koronavirus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare