Novak Đoković
Novak Đokovićv; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković doputovao je u ponedeljak u Tel Aviv, gde će po prvi put učestvovati na turniru iz kategorije 250.

Nikada ranije srpski teniser nije igrao ovde, a odlučio je da to uradi i u singlu i u dublu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nakon poraza od Feliksa Ože-Alijasima je zabrinuo sve kada je otkrio da ima probleme sa zglobom desne ruke.

„Lejver kup je jako lep turnir i koncept turnira, izvanredno je iskustvo za igrače, navijače i sve koji vole tenis. Izuzetno je naporno, potpuno je drugačiji ritam i tempo svakodnevnice. U petak sam imao treninge, a onda sam ceo dan proveo na klupi bodreći druge i naravno onaj emotivni meč Nadala i Federera. Posle toga nekoliko noći zaredom se igre u tri ujutru na spavanje i to ima efekat na opšte stanje i kako se osećaš. To je ono što sam danas i osetio. Dosta se osećam umorno i iscpljeno, desni zglob me je danas baš mučio. Nisam imao servis kakav sam imao juče“, počeo je srpski as.

Još jednom se u toku odgovora srpski igrač vratio na problem sa zglobom.

„Sa igračem poput Feliksa koji je fenomenalno osećao loptu i igrao – to se kažnjava. Odlično je odigrao i zaslužio pobedu. Nisam toliko zabrinut za igru, koliko za zglob. Nadam se da će se to srediti u narednih par dana do mog prvog meča u Izraelu. Što se tiče igre, dobro sam trenirao i dobro se osećam, pa me ovaj poraz danas ne brine. Imam turnir sledeće nedelje i taj problem moram da rešim čim pre sa fizioterapeutom i da se vratim na teren u pobedničkom nizu“, rekao je Đoković za Nova.rs.

Ipak, deluje da je pronađen pravi način da se to reši s obzirom na to da je već u utorak odradio trening sa Marinom Čilićem. Odahnuli su mnogi navijači koji su se zabrinuli da bi ovo potencijalno mogao da bude nešto veći problem za srpskog asa.

Đoković verovatno neće igrati pre četvrtka kako bi što više odmorio zglob, ali je dobar signal što je odlučio da trenira već u utorak.

BONUS VIDEO Sraman potez Amerikanca: Đoković hteo da se rukuje, a on mu okrenuo leđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar