Foto: youtube.com

Novak Đoković suočio se sa pitanjem "da li uči od Rafaela Nadala na šljaci", a po reakciji najboljeg igrača sveta, vidljivo je da mu je to pitanje delovalo pomalo besmisleno.

PROČITAJTE JOŠ

Posle ubedljive pobede nad Ričardasom Berankisom sa 3-0 u setovima, Novak je zakazao duel protiv Lorenca Musetija, kog je posebno pohvalio posle pitanja italijanskih predstavnika medija.

Nakon toga, postavljeno mu je pitanje i o Rafi.

„Nazvali ste Rafu kraljem šljake, postoje li stvari koje igrači Vašeg nivoa mogu naučiti od njega i proći ‘kroz njegovu školu’ na šljaci“, bilo je pitanje koje je u startu delovalo nepotrebno za Novaka, kao nekog ko već celu deceniju vodi velike duele protiv Rafe.

Novak je zastao i sačekao da smisli najbolji „diplomatski“ odgovor na ovo pitanje.

„Naravno, uvek možete izabrati detalje od najboljih igrača sveta, probati da proučite šta sve rade dobro. Ali mi imamo potpuno drugačiji stil igre i nisam stvarno pokušavao da kopiram njegov stil igre ni na jednoj podlozi. Imam svoj autentični stil igre koji sam godinama razvijao, ali definitivno, kada ga gledate, naročito na šljaci, uvek ima stvari koje možete da naučite. Ja učim od života i sporta, bez obzira na sav uspeh u životu i karijeri, uvek nalazim stvari koje mogu da naučim. Ne samo od njega, već od bilo kog igrača ili igračice. Nekad gledam snimke raznih mečeva i igrača. Uvek postoji nešto što od bilo koga možete da ‘pokupite’ i da ‘klikne’ kao nešto što može da se implementira. Ja sam otvorenog uma uvek kada gledam tenis“, naveo je Novak.

Ukoliko pobedi Musetija u ponedeljak (još nepoznat termin meča), Novak će igrati protiv Beretinija ili Federera.

Onda sledi potencijalno ukrštanje u polufinalu sa Rafaelom Nadalom.

Španac igra protiv Janika Sinera, onda sledi ukrštanje sa parom Švarcman – Štruf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar