Noak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Problem je samo ako se ispostavi da ti principi nisu baš ispravni.

Sofi Korkoran, uticajna britanska novinarka objasnila je zašto misli da je srpski teniser Novak Đoković „ispravniji“ od nekih drugih vrhunskih sportista.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je prethodnih dana bio u Visokom, gde je otvarao dva terena i „Regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera“.

Tamo je ponovio da ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa, čak i da to znači da ostane bez titula.

Iako je teško odbraniti ovakav stav, u periodu kada mnogo ljudi strada zbog koronavirusa, Korkoran navodi da je Novak bar dosledan.

„Luis Hamilton će se žaliti zbog gej prava u nekim zemljama, ali neće propustiti trku, a engleski fudbaleri će kleknuti, ali će otići u Katar. Zašto? Da bi pratili novac i trofeje. Đoković se odrekao novca i trofeja da bi se borio za svoje principe. To je uzor“, rekla je Korkoran.

Inače, Hamilton je svojevremeno bio jedan od najglasnijih kada je trebalo da se bori za prava Afroamerikanaca nakon ubistva Džordža Flojda.

S druge strane, poslednjih meseci sve više bilo priča da se gej igrači i navijači koji bi otišli u Katar na Mundijal boje za svoju bezbednost jer Katar nije zemlja tolerantna za njihovu orijentaciju.

BONUS VIDEO: Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram