Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili)

Hvalospevi o velikim rivalima.

Novak Đoković se obratio medijima pred početak turnira u Monte Karlu gde je govorio o početku sezone na šljaci i najvećem rivalu Rafaelu Nadalu.

PROČITAJTE JOŠ

„Šteta je za turnir što Nadal neće igrati, kao i za tenis, svi dobro znamo ko je on. On je ubedljivo najuspešniji teniser svih vremena kada je u pitanju šljaka, pa svi znamo koliko puta je osvojio Monako i druge turnire na toj podlozi. S druge strane, isto tako ovo je šansa za nas ostale da doguramo daleko i dođemo do titule“, rekao je Đoković.

On je potom hvalio i Alkaraza.

„Mislim da Karlos Alkaraz ima sjajan mentalitet, bori se, uvek igra do kraja, dobro se prilagođava protivnicima i veoma je kompletan. Neverovatno je da imamo šampiona poput njega, a tako je mlad. Lepo je što imamo rivalstvo Alkaraza i Sinera, gledali smo njihove sjajne mečeve, a njih dvojica uz Holgera Runea su možda sledeća velika trojka“, nasmejao se srpski as

Đoković se osvrnuo i na pauze u rasporedu za koje kaže da mu ne prijaju, ali da su svakako bolje kada ih sam napravi nego drugi, odnosno aktuelnu sezonu ne može da uporedi sa prethodnom – iako u martu nije igrao.

„Poslednjih par godina sam navikao jer nisam igrao uopšte u Americi, ali to je što je. Trenirao sam više na šljaci što je pozitivna stvar pred početak sezone na ovoj podlozi. Nisam imao uspeha u Monte Karlu poslednje tri godine, a sada se nadam da ću bolje odigrati i izgraditi formu za Pariz“, zaključio je srpski teniser.

BONUS VIDEO  Novak na utakmici Partizan – Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar