Novak nastavio pohod na titulu.

Novak Đoković je ekspresno savladao Karena Hačanova sa 6:4, 6:3 i plasirao se u u četvrtfinalu mastersa u Parizu.

Đokovića u četvrtfinalu očekuje meč sa Lorencom Musetijem u petak oko 19:30.

#related-news_0

Novak je u prvom setu pkazao dva lica, kada je posle sjajnog starta dozvolio Rusu da se vrati u meč, da bi u drugom bio dominantan od početka do kraja i ekspresno došao do pobede.

Novak sada ima skor od 8:1 protiv ruskog tenisera, a jedini poraz je doživeo upravo u Parizu pre četiri godine.

Krenuo je Novak Đoković kako se samo poželeti može. Servis je bio perfektan i omogućio mu da lako dođe do prvog gema i a već u drugom dođe do dve brejk lopte. Prva mu je izmakla, ali je zato drugu iskoristio i oduzeo servis rivalu.

Usledio je još jedan dominantan servis gem i za čas je na semaforu bilo 3:0 kada je izgledalo da će Đoković ekspresno do prvog seta.

Tada su krenuli problemi za srpskog tenisera.

Iako je i u četvrtom gemu krenuo sa dva osvojena poena na servis Rusa, Hačanov je  pronalašao ritam i nekako osvojio prvi gem u meču.

Odjednom je Đokoviću pao procenat ubačenih prvih servisa i uuz to je počeo da greši, a Hačanov je krenuo da pogađa neverovatne udarce i doneo neizvesnost u meču.

Hačanov je vratio brejk, izjednačio , a onda došao i do 15:30 na Novakov servis. Činilo se tada da je Đoković na pragu kolapsa, ali je uspeo da preživi nalet i potom krenuo da pritiska Rusa.

Uspeo jeHačanov da izdrži prvi nalet i izjednači na 4:4, ali je Đoković tada prvo odservirao gem sa nulom, a zatim sjajnim riternima došao do dve brejk lopte. Iskoristio je prvu i poveo sa 1:0 posle mnogo peripetije.

Nastavio j Đoković da servisom teroriše Hačanova i u drugom setu. Lako je osvojio dva svoja servis gema bez izgubljenog poena, a Hačanova je stavio pod pritisak već u prvom gemu kada je došao do brejk lopte.

Novak Đoković Foto:JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Nije uspeo srpski as da iskoristi prvu priliku, ali je bilo jasno šta sledi.

Već u četvrtom servis gemu jdrugog seta je Đoković uspeo da oduzme sefvi rivalu i tu je bio kraj.

Novi servis gem sa nulom i onda novi brejk i tada je bilo jasno da se Hačanov potpuno predao. U posldnjem gemu smo videli nešto drame zbog grešaka Đokoića, ali je to bilo samo odlaganje neizbežnog.

Novak je iskoristio četvrtu meč loptu i bez mnogo potrošene energije prošao među osam gde ga čeka meč protiv Lorenca Musetija koji za sada igra odlično na ovom turniru.

Đoković - Hačanov 6:4, 6:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar