(AP Photo/Ng Han Guan)

Deca mu mnogo znače i sa njima je izgradio posebne odnose

Novak Đoković uspeo je da u tri seta savlada Bornu Goja u osmini finala US Opena, a nakon meča ponovo je davao interesantne izjave, među kojima se izdvojila i priča o njegovoj deci.

Opšte je poznato da Novak sa suprugom Jelenom ima sina Stefana i mlađu ćerku Taru, a neretko na konferencijama priča o odnosu sa njima.

„Volim svakog na poseban način, to je nemerljiva i bezuslovna ljubav, ne može da se poredi sa bilo čim. Osetljiviji sam na nju – otopim se kada me zagrli, kaže ili uradi nešto, a ona je manipulatorka mala, vrti me oko malog prsta, ha-ha“, rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastavio je potom priču o Stefanu.

„Sa Stefanom je drugačije. Osećam da je moja uloga oca da ga pripremim za život, da bude odgovoran muškarac, da nosi sebe i buduću porodicu, u tom odnosu ima i čvrstine. A Tara šta god da uradi – ja skačem“.

Đokoviću uvek mnogo znači kada je porodica sa njim na turnirima, kao što je slučaj sada u Njujorku, a pre nekoliko dana proslavljen je i Tarin rođendan.

Osvrnuo se Novak i na reči rivala, koji je istakao da su tenisu neophodne promene, inače će propasti.

„Čestitke Borni, odigrao je četvrto kolo, igrao izuzetno dobro, mnogo će mu značiti. Ako nastavi ovako, sigurno će vrlo brzo graditi renking ka gore. Mislim da je prvi put u Top 100, čestitke na tome, zasluženo. Što se tiče njegovih komentara (da je tenis umirući sport), ne bih se potpuo složio sa njim, ali razumem suštinu, treba dosta toga da se promeni“.

Pričao je i o komunikaciji sa timom tokom mečeva.

„Pričao sam ranije da je ‘Nextgen’ finale napravljeno i osmišljeno da se neke stvari istestiraju. Ako već imamo dozvoljen koučing… Pričao sam sa nekoliko igrača i trenera, da li bi trebalo da ulazi trener na teren ili ne, podeljena su mišljenja. Po mom mišljenju, to je interesantno, nemam nešto mnogo protiv toga, koučing se dešavao i pre nego što su ga dozvolili. Pokušavate da dobijete neke smernice od trenera, sada možeš i da vičeš, to je ono što ja radi. Ne znam zašto to ne bi bio slučaj, mislim i da je logično. Doduše, možda ne bih podržao baš sve da se čuje, odaje se dosta toga, pa neko može da javi suparničkom timu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar