Novak Đoković Foto:JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković našao se usred rasprave o nasilju nad teniserkom.

Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, podelio je snimak koji je zgrozio srpsku javnost. Na njemu se vidi kako otac tuče svoju ćerku, teniserku, udarajući je nogama i rukama.

PROČITAJTE JOŠ:

Kasnije je otkriveno da je reč o kineskom državljaninu, te da je on uhapšen i izneo je odbranu rekavši da se „tako radi u Kini“.

Na ceo slučaj reagovala je i poznata teniserka Pem Šrajver koja je apelovala da se to mora prijaviti i da se podigne tužba protiv nasilnika.

„Hajde da pitamo Novaka Đokovića da pomogne iza kulisa. Svima nam je potrebno da radimo zajedno kako bismo sprečili nasilje. Igore, hvala što vi radite svoj deo posla“ rekla je Šrajverova.

Jurić joj je odgovorio putem društvenih mreža tvrdeći da Novak s time nema ništa, osim što se sve dešava na teniskom terenu.

„Novak nije odgovoran za ovo i ne želim da ga mešam u ovaj slučaj. Ali, Teniski savez Srbije i Teniski savez Beograda moraju da reaguju. Jer, policija je uradila svoj deo posla, nasilnik je uhapšen. Ali, šta dalje, hoćemo li dozvoliti da ovo nastavi da se dešava“, pitao je Jurić.

BONUS VIDEO: Trenutak kada Medvedev predaje i Novakov šok na licu