Foto: AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković se plasirao u finale Rolan Garosa nakon epske borbe sa Rafaelom Nadalom kojeg je pobedio posle preokreta rezultatom 3:6, 6:3, 7:6 (7:4) 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je nakon gubitka prvog seta, dobio naredna tri posle fantastičnog meča i u finalu će sa Cicpasom igrati za drugu titulu na Rolan Garosu, ukupno 19. u karijeri.

Grk je ranije u toku dana posle pet setova eliminisao Aleksandra Zvereva i ušao u svoje prvo finale grend slem turnira.

Meč je krenuo sa propuštenim brejk loptama za Đokovića već u prvom gemu, a onda je Nadal to kaznio. Nisu se navijači još opasuljili, a na semaforu je bilo 5:0 za Španca. Sve je izgledalo kao nova dominacija Rafe na šljaci u Parizu, a onda se Novak trgnuo i vezao tri gema.

Bio je Đoković blizu i da se potpuno vrati u prvi set, ali je Nadal izdržao nalet i uspeo da povede 1:0.

Nije to pokolebalo našeg tenisera, koji je krenuo brejkom u nastavku. Vratio je to odmah Nadal, ali nije se nervirao Novak, nastavio je da igra svoju igru i u šestom gemu pravi novi brejk.

Do kraja seta je sačuvao svoj servis i došao do izjednačenja rezultata.

I treći set je krenuo i istom ritmu. Prvi dolazi do brejka koji Nadal odmah uspeva da vrati, ali Đoković na 3:3 ponovo oduzima servis Špancu. Gledali smo atomski tenis u tim trenucima, ceo svet je gledao dva majstora na terenu.

Đoković je potvrdio brejk i na 5:4 servirao za pobedu, ai se Nadal čudesno izvukao i uveo meč u taj-brejk.

Videli smo neizvesnost do sredine taj-brejka, a onda Novak pravi seriju i osvaja treći set.

Činilo se kao da će se Nadal vratiti, jer je Rafa odmah napravio brejk i došao do 2:0.

Ali to je bilo sve, jer je do kraja na terenu bio samo jedan čovek. Đoković je nanizao šest gemova, pregazio Nadala i ušao u veliko finale Rolan Garosa.

Sva dešavanja ste mogli da ispratite na uživo na blogu Nova.rs.

Đoković – Nadal 3:6, 6:3, 7:6 (7:4) 6:2

3:6, 6:3, 7:6 (7:4) 6:2 Kraaaaaj

Novak je u finalu Rolan Garosa. Šestim uzastopnim gemom je slomio Španca.

3:6, 6:3, 7:6 (7:4) 5:2 Novak ide ka finalu

Novak igra kao u transu. Borio se Nadal, ali je Đoković majstorijom došao do gema i sada je na korak do finala.

3:6, 6:3, 7:6 (7:4) 4:2 Novi brejk, Đoković sve bliži finalu

Upseo je Novak da slomi Nadala. Poen po poen je gradio u ovom gemu situaciju za brejk koju je dočekao nateravši Rafu da pošalje loptu u mrežu.

Prati se Novak u Srbiji

3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 3:2 Brutalan servis gem, Novak ponovo vodi

Sjajno je odservirao Đoković i za minut igre, uspeo da potpuno preokrene rezultat u setu.

3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 2:2 Evo ga brejk, vratio se Đoković

Ponovo je sjajno riternirao Novak i došao do brejk prilike koju je uspeo da iskoristi i vrati egal u set.

3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 1:2 Gem sa nulom Novaka

Nakon što je propustio priliku da odmah vrati brejk, Đoković je sjajno odservirao i uzeo gem sa nulom.

3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 0:1 Brejk Nadala i oduševljenje navijača

Neće biti lako do kraja. Nadal je brejkom na startu odmah najavio da se neće predavati do kraja.

Publika ostaje na tribinama, uprkos policijskom času

Organizatori su doneli odluku da ne izbacuju navijače sa tribina uprkos merama da od 23 sata u Parizu kreće policijski čas. Nadal će imati podršku publiku do kraja.

3:6, 6:3, 7:6 (7:4) Bravo majstore! Preokret Novaka

Nadal je otvorio taj-brejk duplom servis greškom, ali mu je novak uzvratio lopticom koju je poslao u aut. Usledio je i prvi viner i Srbin je poveo sa 2:1. Usledila je žestoka razmena, koja odlazi u korist Nadala za 2:2, a onda i greškom Đokovića dolazi do 3:2.

U sledećem poenu smo videli Novaka na mreži posle nekoliko odličnih udarac koje srpski teniser pretvara voljeom u poen. Usledio je neverovatan poen, koji Novak sjajnom dijagonalom pretvara u mini brejk, a onda u sledečm poenu dolazi do 5:3. Osvojio je Nadal naredni poen, ali je Šoković sa dva svoja servisa potvrdio mini brejk i osvojio set.

3:6, 6:3, 6:6 Ludnica se nastavlja, Novak izvukao taj-brejk

Nastavilo se i u narednom gemu sa tenisom na najvišem nivpiu. Krenuo je Nadal žestoko, došao do 15:30, ali je usledio odličan napad Đokovića koji završava smečom i izjednaluje rezultat. Pokušala je publika da ga dekoncentriše prilikom servisa, ali je Novak uspeo da dođe do prednosti.

Španac se ne predaje i snažnim forhendom pogađa viner za izjednačenje. Posle duge razmene, Nadal stiže do set lopte.Tada Đoković izvodi magiju i drop šotom uspeva da dođe do izjednačenja, a ubrzo i do prednosti.

3:6, 6:3, 6:5 Nadal preživeo dramu
Usledio je novi dramatičan gem. Posle velike borbe, Đokovič je stigao do nove brejk lopte, koju Nadal spašava vinerom posle smeča.

Usledio je jedan od najluđih poena na meču. Đoković je posle neverovatne razmene udaraca na mreži uspeo da lobuje Nadal iz nemoguće pozicije i došao do nove brejk lopte. Uspeo je Španac i to da izvuče i doše do prednosti.

3:6, 6:3, 5:5 Nadal uzvraća udarac

Majstorski je Novak otvorio gem u kojem je servirao za set. Upseo je da pročita nekoliko pokušaja Nadal i onda pametnim izlaskom na mrežu da osvoji prvi poen. U sledećem poenu Nadal je poslao loptu aut,ali mu je srpski teniser uzvratio lopticom u mrežu za 30:15.

Usledila su dva poena u Nadalovom stilu. Španac je zaigrao u svom stilu i u naredna dva poena došao do brejk lopte koju je iskoristio.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

3:6, 6:3, 5:4
Lak gem za Nadala, nije Novak forsirao, čuvao se za svoj servis gem. Sledi jedan od najbitnijih gemova u meču.

 3:6, 6:3, 5:3

Ponovo je Novak upao u problem u situaciji u kojoj treba da potvrdi brejk. Imao je Nadal sreće u poenu na 30:30 i došao do šanse da odmah vrati brejk. Usledio je projektil iz forhenda, bomba koju Španac nije mogao da vrati i Đoković je došao do izjednačenja. Usledila je majstorija iz bekenda kada je pogodio paralelu i tako došao do gem lopte.

Nije iskoristio priliku naš teniser, jer je posle nekoliko dobrih udaraca, jednu dijagonalu za dlaku smestio u aut. Usledila je i greška Nadala, a onda je promašio i zcer i Novak dolazi na korak do seta.

3:6, 6:3, 4:3
Ispušten brejk prednosti kao da je razljutio našeg asa, koji sa dva sjajn riterna dolazi i do dva poena i rezultata 0:30. Onda Nadal pravi veliku grešku i Đoković dolazi do tri vezane brejk lopte.

Koristi prvu posle još jedne greške Nadala i dolazi do novog brejka.

 3:6, 6:3, 3:3

Kao da se malo ispumpao posle prethodnog gema Novak, tek Nadal je ponovo počeo da leti po terenu i da izvuče neke neveovatne poene što mu je donelo dve brejk lopte. Prvu je lako sprečio naš teniser, aonda u jednom od epskih poena Nadalovskom defanzivom uspeva da preuzme inicijativu i iz kontre pogodi fenomenalan viner.

Ipak, uspeva Španac da osvoji naredni poen i dođe do nove brejk prilike koju ovog puta koristi.

Đoković bez greške u trećem setu, kakva dominacija

Novak u pet gemova trećeg seta nije napravio nijednu neiznuđenu grešku.

3:6, 6:3, 3:2 Idemo Nole! Evo ga brejk u trećem setu

Ponovo je Đoković čitao servise Nadala i riternima mu pravio velike probleme. To je rezultiralo sa dve brejk lopte, koje Nadal uspeva nekako da 2preživi“, ali je posle atomske razmene usledila treća za našeg tenisera u ovom gemu.

Treća je bila i sreća, Nadal šalje lopticu u mrežu i Đoković pravi prvi brejk u trećem setu.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

3:6, 6:3, 2:2 Novak razbija na svoj servis

Još jedan lak servis gem za nađeg tenisera. Sjajan početni udarac i realizacija zicera za gem sa nulom.

3:6, 6:3, 2:1 Nadal se čudesno izvukao i sprečio brejk

Posle furiozna dva gema, usledio je dramatičan treći gem. Nekoliko sjajnih poena i Novak dolazi do brejk lopte.

Nadal je lako došao do izjednačenja,a li Novak ponovo dobrom kombinacijom dolazi do nove brejk lopte. Usledila je razmena gde su sevali projektili na obes trane, a na kraju je popustio naš teniser, koji izbacuje loptu u aut. U narednom poenu, Nala je dobro izgradio poziciju i došao do zicera koji je lako realizovao.

Nadal je onda posle jedne neverovatne razmene uspeo da izvuče poen i dođe do gema.

3:6, 6:3, 1:1 Brutalan odgvoro Novaka

Ekspresno je Đoković sjajnim servisima odgovorio na prvi gem Nadala, i lako došao do izjednačenja.

3:6, 6:3, 0:1 Lak gem za početak trećeg seta

Vratio se Nadal posle pauze fokusiran i lako došao do gema na svoj servis. Osim jednog vrhunskog riterna, Đoković nije imao šanse.

Nadal otišao u svlačionicu

Španac je posle gubitka drugog seta otišao do svlačionice. Iskoristio je pauzu za odlazak do toaleta posle neverovatnih poena u završnici drugog seta.

6:3, 3:6 Bravooooo! Novak osvaja drugi set

U gemu u kom je servirao za osvajanje seta, videli smo pravu dramu. Na 30:30, Đoković pravi duplu servis grešku i poklanja brejk priliku Nadalu, ali u sldećem poenu Nadal šalje loptu u aut. Ipak, Španac uspeva da doše do nove brejk prilike već u sledećem poeneu posle lošeg izlaska na mrežu Đokovića.

Novak u sledećem poenu posle sjajnih udaraca dolazi na mrežu i koristi zicer, a ubrzo dolazi do set lopte koju realizuje i osvaja set.

5:3, 3:6 Lak gem za Nadala, zatišje pred buru
Kao da je malo spustio papučicu sa gasa Novak, pa je Nadal to iskoristio da dođe do lakog gema uz samo jedan izgubljen poen. Novak će morati da servira za set.

5:2, 3:6 Novak dobija epski gem

Kao da se Nadal razbesni kad Đoković napravi brejk, a Novak naglo krene da pada, ali ponovo je Srbin posle brejka lako dozvolio dve brejk prilike Špancu. Uspeo je da spasi odličnim napadom i izlaskom na mreži prvu, dok je drugu Nadal izbacio u aut.

Usledio je jedan od najboljih poena na meču. Đoković je napadao i napadao i kada je delovalo da je poen gotov, on je laku loptu poslao u mrežu. Ipak, u sledećm poenu, Đokovič uspeva da dobije tešku razmenu i spasi i treću brejk loptu u ovom gemu.

Usledila je greška Nadala, koji je pokušao kratkom loptom. Uzvratio je Novak istom merom u narednom poenu, pa se nastavila drama.

Novak je nakon toga pogodio viner iz bekenda, odličnom dijagonalom. Nadal je izbacio sledeću loptu u aut, i gem koji je trajao preko deset minuta pripada Novaku.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

4:2, 3:6 Novak briljira, Nadal je nemoćan

Fantastično je Novak čitao udarce Nadala. Izgledao je Španac nemoćan kao retko kada i brzo se došlo do tri brejk lopte. Uspeo je Nadal da se izvuče na prvoj odličnim vinerom. Usledio je neverovatan poen i sjajna razmena na mreži koju Nadal uspeva da dobije, ačinilo se da je Đoković mogao boljim izborom udarca da dođe do poena i brejka. Ipak, ono što je propustio, u sledećem poenu je nadoknadio i napravio brejk.

3:2, 3:6 Siguran Novak, sprečava seriju Nadala

Uspeo je Đoković da se stabilizuje i ne dozvoli u padanje u potpunu rupu. Sa nekoliko dobrih servisa i udarac au razmenama, lako je došao do 40:15, a onda kratkom dijagonalom naterao Nadal na grešku i osvojio gem.

2:2, 3:6 Vratio se Nadal, opet smo na nuli 

Uspeo je Nadal ono što Novak nije – materijalizovao je brejk i vratio se u drugi set. Bilo je u jednom trenutku 30:30 i delovalo je da Đoković može do nove brejk lopte, ali je Nadal uspeo da osvoji naredna dva poena i izjednači rezultat.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

2:1, 3:6 Au, kakav pad u igri Novaka

Umesto da potvrdi brejk, Đoković je serijom grešaka lako dozvolio Nadalu da se vrati u igru. Katastrofa.

2:0, 3:6 Evo brejka, Đoković igra tenis sa druge planete

Nastavio je Novak da razbija Nadala i na njegov servis i došao do 0:40. Uz mnogo sreće je Nadal došao do jednog poena, ali već u sledećm Đoković koristi brejk priliku i vodi sa 2:0.

1:0, 3:6 Ovakvog Novaka želimo da vidimo

Nošen igrom u završnici prvog seta, Đoković je nastavio i u drugom. Vrhunski servisi i sjajni udarci i dolazi lako do prvog gema, prvi put bez izgubljenog poena.

3:6 Izvukao se Nadal i osvojio prvi set

Furiozno je Nadal došao do 40:0. osvojivši jedan spektakularan poen koji je delovao da će pripasti Novaku. Ipak, Srbin sjajnim udarcima uzima naredna dva poena i da unese dramu u gem. Ipak, Španac je uspeo posle dva odlična poena da osvoji prvi set i spreči potpuni preokret.

3:5 Novak se razgoropadio, treći gem u nizu

Želeo je Španac da odmah zaustavi nalet Đokovića i došao do 0:30, ali je Đoković onda sjajnim potezima došao do izjednačenja. Ipak, usledila je greška i Nadal dolazi do nove set lopte.

Usledio je odličan napad Đokovića, koji završava odličnim smečom, a onda majstorskim vinerom dolazi do prednosti. Čak mu je i Nadal aplaudirao na sjajnom potezu. Iskoristio je to Novak i uzeo i treći gem u nizu.

fOTO: EPA-EFE/IAN LANGSDON

2:5 Evo brejka! Novak konačno slomio Nadala

Na krilima prvog gema u meču, sjajno je Novak krenuo na servis Nadala i sjajnim riternima došao do 0:30. Iako je Španac došao do narednog poena, Đokoviću konačno prolazi skraćena lopta i dolazi do prilike za brejk.

Rafa je sjajnim vinerom uspeo da spasi prvu brejk loptu, aposle duže razmene i iskoristio grešku Novaka i došao do izjednačenja. Ubrzo je usledila i set lopta posle dobre igre na mreži i napada. Ipak uspeo je Novak sjajnom igrom da spasi prvu meč loptu, ali je odmah usledila i druga, koju naš as ponovo spašava.

Usledila je jedna od retkih grešaka Španca kojom je Novak došao do treće brejk lopte u ovom gemu koju konačno koristi i vraća se u prvi set.

1:5 Konačno! Prvi gem za Đokovića

Loše je krenuo i sledeći gem za Novaka, posle još jednog lošeg drop-šota. Ipak, kako da se razbesneo Đoković, pa je pogodio nekoliko lopti i uzeo naredna tri poena.  Konačno, uspeo je da osvoji i svoj prvi gem.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

0:5 Nadal nastavlja da gazi

Nastavio je Nadal da kažnjava Novaka i u petom gemu. Đokovićeva igra je nastavila da pada, a Nadal je lako došao do 40:15. Ipak, greška u sledećm poenu je dala nadu a Novak može da malo zakuva situaciju u prvom setu, ali je Nadal servisom lako to rešio.

Ovako je izgledao jedan od najboljih poena

0:4 Potop Đokovića, ne može da se sastavi

Loše je Novak počeo i četvrti gem. Nadal je lako došao do 0:30, ali je srećom u narednom poenu izbacio loptu u aut. Ipak, solazi do dve brejk šanse, a Novak greškom dozovoljava novi brejk.

0:3 Nadal sa nulom uzima gem, Novak nemoćan

Rešio je Nadal da odmah potvrdi brejk i za kratko došao do 40:0, uz jedan srećan poen. Sjajnim servisom je to i uradio i došao do velike prednosti na startu meča.

0:2 Spektakl na terenu, Nadal pravi brejk

Svoj prvi servis gem je Đoković počeo laganim poenom, pa je usledila i greška. U narednom poenu, Đoković je uz mnogo sreće došao do poena,a a onda i servisom došao do sigurne prednosti. Đpanac je ubrzo pokazao zašto je majstor na šljaci, jer je posle jednog napada Novaka, iz kontre došao do vinera. Novak je pokušao po treći put skraćenom loptom, ali je i ovoga puta ostao bez poena, pa se i na njegov servis igralo na razliku. Iako je Novak došao do prednosti sjajnim poenom, usledila su dva sjajna poteza Nadal koji je došao do prve brejk lopte. Nadal je u spektakularnoj razmeni uspeo da napravi brejk.

0:1 Drama na startu pripala Nadalu

Prvi poen u meču je pripao Đokoviću. Nadal je poslao loptu daleko u aut. Ipak, već u sledećem poenu je Nadal posle servisa izašao na mrežu i naterao Novaka na grešku. Već u sledećem poenu smo videli spektakl. Đoković je odigrao kratku loptu, Nadal je stigao i krenula je razmena na mreži koju je Španac uspeo da dobije. Pokušao je Nadal već u sledećem poenu na isti način kratkom loptom, ali je Novak lako poentirao.

Usledila je odmah brejk lopta posle razmene udaraca, ali je Nadal as udarcem uspeo da se izvuče. Đoković je odmah došao i do druge brejk lopte posle najduže razmene od početka. Nadal je ipak i nju sačuvao i uspeo da dođe do prednosti. Međutim, usledila je dupla servis greška i drama se nastavila. Usledio je još jedan spektakularan poen koji je Đoković završio očajnim smečom. Usledila je i greška i Nadal je došao do prvog gema.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Šampioni na zagrevanju

Novak i Rafa uskoro počinju dugo najavljivani spektakl i svoj 58. međusovni duel.

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa

Kratka pauza posle prvog polufinala

Đoković i Nadal izlaze na teren posle samo desetak minuta posle prvog polufinala. Organizatori žele da izbegnu scenario da meč traje i posle 23 časa jer bi zbog policijskog časa morali da isprazne tribine

Prvo polufinale od Vimbldona

Poslednji put u polufinalu nekog grend slema, Đoković i Nadal su igrali na Vimbldonu 2018. godine kada je u spektakularnom meču Đoković bio bolji posle pet setova 6:4, 3:6, 7:6 3:6, 10:8.

Cicipas prvi finalista

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare