Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković će od 19.30 juriti plasman u polufinale mastersa u Parizu protiv Lorenca Musetija, u pohodu na rekordnu 39. titulu na turnirima ove kategorije.

Mladi Italijan je neko koga je Đoković sigurno dobro upamtio. Na Rolan Garosu, sastali su se prvi put.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica odigraće treći po redu meč dana na centralnom terenu, a početak ćete moći da pratite na Sport Klubu 2 HD od 19.30.

Meč je imao neobičan tok. Đoković je u prvom setu napravio brejk, ali nije uspeo da realizuje tu prednost, pa se Museti brzo vraća i odvodi set u taj-brejk koji potom osvaja i tako dolazi do prednosti u setovima. U drugom setu, situacija je bila nešto drugačija, jer je prvi brejk napravio Italijan, na šta je Novak uzvratio odmah u sledećem gemu i napravio ribrejk.

Ali, ishod je bio isti – pobeda Lorenca u taj-brejku i dupliranje prednosti u setovima. Taj period Đokovićeve karijere između ostalog, karakterističan je i po problemima prilikom igranja taj-brejkova (tačnije nije bio toliko dominantan). Međutim, onda je Italijan fizički potpuno pao. U trećem setu osvojio je samo jedan gem što mu je bio i poslednji u meču, u petom setu je predao nakon što je srpski as došao do 4:0.

Da li je Italijan doživeo onaj čuveni strah od pobede nad velikim favoritom, ili je jednostavno umor učinio svoje, ostaće dilema. Ali je Museti i tada pokazao o kakvom potencijalu je reč. Dvojica rivala sastala su se još jednom, i to ove sezone u Dubaiu gde je najbolji srpski teniser bio znatno ubedljiviji i slavio u dva seta (6:3, 6:3).

BONUS VIDEO Novak pobesneo zbog greške i opsovao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar