Andreas Sepi
Andreas Sepi; Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Proslavljeni italijanski teniser Andreas Sepi dao je svoj sud o trci za najboljeg tenisera svih vremena.

Novak Đoković je pre nekoliko nedelja osvojio trofej u Parizu i trećim Rolan Garosom je došao do ukupno 23. titule u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Time je nadmašio rekord koji je držao zajedno sa Rafaelom Nadalom, dok na Vimbldonu sada pokušava da se odmakne na 24 trofeja, dva više od Rafe.

Đoković je praktično rešio pitanje najvećeg tenisera u istoriji „belog sporta“, mada se sa tim Sepi ne bi do kraja saglasio.

„Ako se stvarno vodite brojkama, onda morate da kažete da je to Đoković. On ima najviše grend slemova, osvojio je sve masterse, ima najviše nedelja na prvom mestu. Tako da je na osnovu brojki teško da kažete da Đoković nije najbolji. S druge strane, kao sportista, ličnost i generalno, kako je uključivao ljude u tenis, ja sam za Rodžera Federera pre svega zbog njegovog stila i tehnike, svima se to dopadalo. Rekao bih da je bio najelegantniji i najvoljeniji igrač na ATP turu“, naveo je Sepi, a preneo Sportskeeda.

Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Đoković ima i najviše masters titula, ali i bolji međusobni skor od obojice najvećih rivala, Federera i Nadala.

„Naravno, Nadal je uz svoj borbeni duh i mečeve ko je je okretao, bio neverovatan, ljudima se to dopadalo. Ali, kao što rekoh, ako su tu brojevi, morate da izaberete Đokovića“, zaključio je Sepi.

Sepi je u karijeri često igrao i sa Rodžerom i sa Novakom. Đoković ga je pobedio u svih međusobnih 12 mečeva, a Federer je slavio u 14 od 15 okršaja sa Sepijem.

Italijan je danas 778. teniser planete, a pre deset godina, kada mu je bilo 29, bio je i najbolje rangiran u karijeri i tada je zauzimao 18. mesto na ATP listi.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar