Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da je zadovoljan svojim izdanjem protiv Stena Vavrinke.

Pobedio ga je u dva seta osmine finala mastersa u Rimu sa 6:2, 6:2 i igrao je na visokom nivou.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dobio je dva teška meča u tri seta, fizički nije tamo gde bi hteo da bude, ali on je Sten Vavrinka i može da vam naudi ako mu date vremena. Dobro sam ga pomerao na terenu, pomogao mi je servis, osim ovog izgubljenog gema u drugom setu, ali sve ostalo je bio veoma dobar meč za mene, posebno kad sam servirao“, rekao je Novak posle meča.

Srećan je što se prilagodio uslovima u Rimu, mada ističe da oni na „Foro Italiku“ nisu idealni.

„Odlično se osećam, igrao sam na višem nivou nego u prvom meču, rezultat je bio isti, drago mi je što ne provodim mnogo vremena na terenu. Ipak, sve više energije želiš da sačuvaš za one teže mečeve. A opet mislim da sam odigrao dovoljno tenisa da se prilagodim uslovima, totalno su drugačiji i vrlo je nezgodno igrati. Vetar je ovde jak, kvalitet terena nije fenomenalan, pa ima mnogo snalaženja, ali mislim da sam dosta dobro uradio u meču“, kazao je Novak.

Foto: Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ubrzo se prešaltao na narednog rivala Feliksa Ože-Alijasima.

„Znam Feliksa dugo godina, već se etablirao, bio je Top 10, sad je tu pri vrhu, veliki je radnik, fin momak, olraund igra, polufinale Australije, napreduje na šljaci. Znam njegovu igru, nisam igrao sa njim, ali znam šta mogu da očekujem“, naveo je Đoković.

BONUS VIDEO: Siner savladao Filipa Krajinovića na mastersa u Rimu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram