Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Švajcarski teniser Rodžer Federer prokomentarisao je nedavno završen turnir na Rolan Garosu u Parizu.

Tamo je Novak Đoković pobedio Stefanosa Cicipasa u finalu i Rafaela Nadala u polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer Federer bi možda išao na megdan srpskom igraču, da nije predao bez borbe pred meč osmine finala sa Mateom Beretinijem.

Švajcarski as je sada već nastavio svoju sezonu pobedom nad Iljom Ivaškom u prvom meču u Haleu 7:6 i 7:5.

„Lepo je vratiti se ovde, volim da igram u Haleu. Vratio sam se na šljaci, igrao na tvrdoj podlozi, sada na travi. Nisam igrao baš mnogo na travi u skorije vreme. Naravno da pratim i ostale igrače, a razočaran sam što ovde nema navijača. Trava ne može da se poredi sa šljakom. Kraće su razmene. Morate da budete agresivni. Odigrao sam izvrstan taj-brejk. Dobro sam i servirao. Moglo je da bude i bolje, ali sam zadovoljan svojom igrom. Leđa su mi dobro, ja sam ok i moram da pazim na svoje noge. Potrebni su mi mečevi i to je najvažnije u ovom trenutku“, rekao je Federer posle meča sa Ivaškom.

Pored toga je prokomentarisao i nedavna dešavanja na Rolan Garosu kada je Đoković od 0:1 protiv Rafe Nadala preokrenuo do 3:1, a onda od 0:2 protiv Cicipasa preokrenuo na 3:2 i uzeo titulu.

„Način na koji se Novak Đoković vratio protiv Stefanosa Cicipasa je bio zapanjujuć. Čak i polufinale sa Rafaelom Nadalom, tu je bilo neverovatnih razmena“, kaže Federer.

Osvrnuo se i na borbu za priznanje najboljeg u istoriji tenisa, gde Đoković ima šansu da prestigne i Rafu i Rodžera do kraja sezone.

„Dok god igramo, sve je moguće“, tvrdi Federer. Švajcarac će ove godine probati da osvoji Vimbldon i Olimpijske igre, a za ta dva se sprema duže od godinu dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar