Novak Đoković, Rodžer Federer
Novak Đoković, Rodžer Federer; Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

Kristofer Kleri, novinar Njujork Tajmsa, ranije ove godine objavio je biografiju Rodžera Federera, a veliku pažnju privukao je odnos Švajcarca sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem. Sada je rezimirao u samo nekoliko rečenica sve što je uočio tokom karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je zbog čega 40-godišnji teniser ima dobar i zdrav odnos sa Špancem, ali ne i sa Đokovićem.

Autor biografije Federera pod naslovom „‘The Master: Brilliant Career of Roger Federer“ u jednom intervjuu govorio je o razlici u odnosima između najboljih tenisera današnjice.

„I Rafa i Rodžer imali su komforno detinjstvo sa mnogo izbora. Đoković je došao iz zemlje rastrzane ratom i nije imao izbora. Samo je hteo – i morao da uspe“, rekao je Kleri.

Zatim je pojasnio i kako, zapravo, Federer vidi svoje najveće rivale.

„Nadal je bio prvi veliki Rodžerov izazivač. Baš kada se Rodžer pomirio sa time, pojavio se Đoković, i Federeru je bilo teško to da prihvati. Takođe, Rafa se uvek sa mnogo poštovanja odnosio prema Federeru, a Đoković je pravio te imitacije, što se možda Federeru nije dopalo“, rekao je Kleri.

Bilo je ovo jasno i po tome što je Federer gotovo slavio 20. grend slem titulu Nadala, dok je posle Novakovog osvajanja Vimbldona ove godine šturo napisao.

„Čestitam ti Novače na 20. grend slem tituli. Ponosan sam što sam imao priliku da igram u posebnoj eri teniskih šampiona. Sjajan nastup, svaka čast“, napisao je Federer 11. jula.

BONUS VIDEO Novak u klinču sa publikom u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar