Bilo je to prijateljsko rivalstvo, jer su lični odnosi važniji i bolji od profesionalnih uspeha, rekao je Rafa o Federeru.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Rafael Nadal izjavio je da se raduje što će igrati sa Rodžerom Federerom u dublu na Lejver kupu, na oproštaju legendarnog Švajcarca od karijere.

Federer i Nadal igraće u Londonu za „Tim Evrope“ protiv američkih tenisera Frensisa Tijafoa i Džeka Soka, koji će nastupati za „Tim sveta“.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo će biti poslednji meč švajcarskog tenisera u profesionalnoj karijeri.

„Biće teško, pre svega za Rodžera bez sumnje, ali i za mene. Jedan od najbitnijih, ako ne i najbitniji igrač u mojoj teniskoj karijeri odlazi“, rekao je Nadal.

Federer i Nadal su odigrali 40 duela, a rezultat je 24:16 za Španca.

„Bilo je to prijateljsko rivalstvo. U pojedinim trenucima nije bilo lako, jer smo igrali za tako važne stvari u našim karijerama. U isto vreme smo umeli da prepoznamo da su lični odnosi važniji i bolji od profesionalnih uspeha“, istakao je Nadal.

Lejver kup će otvoriti Norvežanin Kasper Rud protiv Soka, a zatim će igrati Stefanos Cicipas protiv Dijega Švarcmana i Endi Mari protiv Aleksa de Minora. Meč dublova ne bi trebalo da počne pre 19 sati.

Tokom trodnevnog takmičenja, Federera će potom u „Timu Evrope“ da zameni Italijan Mateo Beretini.

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

.

Foto: TOLGA AKMEN/NEIL HALL/JUSTIN LANE/EPA-EFE, Shutterstock

BONUS VIDEO „Rasprava“ Novaka i Federera u Londonu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram