Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Grčki teniser Stefanos Cicipas kaže da su ga inspirisali uspesi Novaka Đokovića poslednjih godina, mada je bio utučen ishodom finala Rolan Garosa.

Cicipas je vodio sa 2:0 u setovima, ali je posle više od četiri sata borbe i pet setova na stadionu „Filip Šatrije“ položio oružje pred srpskim igračem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bila je velika borba, dao sam sve od sebe, pokušao sam sve što sam mogao. Rekao bih da sam zaista napravio sjajnu seriju rezultata, ali čestitke Novaku. Pokazao je koliko je veliki šampion. Prilično sam bio inspirisan njegovim dostignućima, makar pola od toga da napravim, biću presrećan“, rekao je Cicipas posle meča.

Đoković je na Rolan Garosu osvojio svoj drugi trofej posle 2016. godine, a Cicipasa je savladao sa 6:7, 2:6, 6:3, 6:2 i 6:4.

„Naravno, nije samo Novak, tu je i zasluga njegovog tima, već dugo su uz njega. Timski je rezultat, iako smo individualci. Veliki je doprinos tih ljudi u kakvoj smo formi. Bila je sjajna nedelja na Rolan Garosu. Hvala grčkim navijačima koji su došli da me podrže. Teško je ovo putovanje, potrebno je još mnogo rada. Hvala vam svima na Rolan Garosu, ovo je bilo sjajno putovanje za mene, vraćam se i narednih godina da pružim dobar šou“, dodao je Cicipas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar