Karlos Alkaraz i Novak Đoković
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Rik Mejsi, poznati teniski trener koji je radio sa više legendi "belog sporta" smatra da Novak Đoković neće biti jedini dominantan u dolazećem periodu.

Đoković je ove godine osvojio tri od četiri grend slema i igrao je finale Vimbldona. Zato je više analitičara i bivših tenisera prognoziralo da će i tokom 2024. osvojiti bar nekoliko najvećih titula.

PROČITAJTE JOŠ:

Mejsi, koji je radio kao trener sa Serenom Vilijams, Marijom Šarapovom, Endijem Rodikom, Dženifer Kaprijati između ostalih, kaže da trenutno prvi teniser sveta neće to ostati i dogodine.

„Novak Đoković, Karlos Alkaraz i Janik Siner će se smenjivati na broju 1 u 2024. Neko me je pitao da li će Siner biti prvi na svetu. Moj odgovor je da će sigurno biti prvi jednog dana i realno je da to bude pre nego kasnije. On, Novak i Karlos će u 2024. igrati neku vrstu muzičke stolice, penjaće se i silaziti sa vrha“, kaže Mejsi na društvenim mrežama.

Siner je ove godine uspeo dvaput da pobedi Đokovića, prvi put u grupi na Završnom mastersu u Torinu, a drugi put u meču polufinala Dejvis kupa.

Novak je u tom okršaju imao više meč lopti i nije ih iskoristio, pa je ostao uskraćen za trijumf, a Srbija kasnije za šansu da se bori za „salataru“. Siner je pred kraj godine pokazao da će u 2024. biti pretnja, ali još uvek nije sigurno kolika.

Kada je reč o Alkarazu, on je u pet setova finala Vimbldona pobedio Đokovića, mada je i tu srpski teniser u poslednjem setu imao zicer koji je mogao da ga pogura ka pobedi i trofeju. Karlos je već osvajao grend slemove i bio je prvi na svetu, pa je jasno o kakvom se potencijalu radi.

Spomenuo je Mejsi pre toga i posebno Novaka rekavši i: „Kada očekuješ više, dobiješ više. Kad očekuješ manje, dobiješ manje“.

Đoković od 2024. godine očekuje napad na titule na sva četiri grend slema i borbu za zlatnu medalju u Parizu, tako da su očekivanja za sada visoka i na mestu.

BONUS VIDEO: Gem koji je presudio Novaku i Srbiji u Dejvis kupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare